Cei mai multi dintre candidatii la presedintia Consiliilor Judetene, care sunt incompatibili in baza criteriilor de integritate au reactionat dur, amenintand chiar cu procese Coalitia pentru o Guvernare Curata. Multi dintre cei 56 de "nominalizati" sustin ca sunt nevinovati iar actiunea CGC este facuta la comanda politica si ca "cei care au praduit economia si poporul roman stau la masa cu cei care intocmesc liste".

Candidatul PD-L la presedintia CJ Arges, Cristian Boureanu, a declarat ca este dreptul celor din Coalitia pentru o Guvernare Curata sa-l treaca pe lista incompatibililor, dar a precizat ca cei care au dat drumul dosarului sau inaintea campaniei electorale si-au atins scopul, relateaza NewsIn.

Liderul PC Galati, Eugen Durbaca, numit "traseist politic", a caracterizat actiunea CGC drept o "gargara" si i-a indemnat pe initiatori sa-si vada de treaba. "Ce-i aia Coalitia Curata? Mai e ceva curat acum?", a intrebat Durbaca, tinand totusi sa aminteasca faptul ca desi a fost prin PSM, PDAR, ApR, PSD si PD, in ultimii 6 ani a ramas doar in PC.

Candidatul PNL la sefia CJ Alba, deputatul Nicolae Popa, acuzat si el de traseism politic pe lista Coalitiei pentru o Guvernare Curata, considera ca in spatele Coalitiei sta PD-L.

"Aceasta coalitie, care mare lucru sa nu fie a PD-L, intai sa se judece pe ei, apoi sa judece pe altii. Probabil ca ei nu prea au habar de schimbarile sistemului de votare din Romania, de uninomonalul de la consiliile judetene, unde se voteaza omul si nu partidul", a spus Popa.

Candidatul PSD la sefia CJ Bistrita-Nasaud, Gheorghe Marinescu a spus ca lista CGC este "o mizerie".

"Sunt niste mizerii tot ce spun acesti oameni. Fiul meu lucra acolo din 90 parca, iar eu am ajuns presedinte de CJ in 92. Poate dorea coalitia ca fiul meu sa fie cersetor sau suntem iar in anii 50 cand era persecutata familia unui chiabur. Sa le fie rusine ca se ocupa cu asa ceva, niste nenorociti", a spus Marinescu.

Candidatul PSD la functia de presedinte a Consiliului Judetean Timis, senatorul Ilie Sarbu ca demersul Coalitiei pentru o guvernare curata il lasa rece.

“Demersul doamnei Pippidi si al ONG-ului de buzunar pe care il conduce ma lasa rece. Consider ca actiunea intredreptata inpotriva PSD si PNL si este in favoarea PD-L. In 2004 prin aceeasi metoda, a favorizat atunci Alianta DA. Pippidi e raspunzatoare direct de pacostea portocalie care s-a abatut asupra romanilor si de care speram sa scapam definitiv in acest an.

Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, ameninta ca va actiona in judecata Coalitia pentru o Guvernare Curata.

"Aceasta este mai degraba o coalitie de diversiune si imi rezerv dreptul sa ma adresez instantei de judecata. Probabil asa vor proceda si ceilalti colegi de-ai mei, dar in ce ma priveste am avut tot timpul o activitate transparenta, sunt in regula cu declaratiile de avere, nu am colaborat cu Securitatea, iar justitia nu s-a pronuntat in dosarele mele. Este mai presus aceasta Coalitie decat Constitutia Romaniei?”, a declarat liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, cu precizarea ca membrii acestei Coaitii ar trebui sa fie „in capul listei rusinii”.

Liderul PD-L Gorj, Ionel Mantog, s-a declarat surprins de faptul ca a fost nominalizat printre cei 56 de candidati la consiliile judetene care nu indeplinesc criteriile de integritate, afirmand ca cei care au praduit economia si poporul roman stau la masa cu cei care intocmesc liste.

„Nu exista niciun motiv pentru a figura pe o asemenea lista. Ceea ce ma surprinde este ca oameni verificati de societate apar pe o asemenea lista, iar cei care au praduit economia nationala si poporul roman stau la masa cu cei care intocmesc asemenea liste”, a declarat liderul PD-L Gorj, Ionel Mantog.