“Era in curte o masina - stralucitoare, imensa, vopsita foarte frumos - care pentru mine reprezenta luxul absolut. Era o Pobeda, la ora aceea un varf de eleganta si bunastare. O admiram zilnic, promitandu-mi ca intr-o zi voi fi si eu capabil sa am asa ceva”, povesteste Adrian Nastase, intr-un interviu acordat unei reviste pentru femei. Fostul premier face aceste declaratii pozand in interiorul opulent al vilei sale din Zambaccian si spune cat de mult uraste mojicia si golania. Intre timp, cel caruia Ion Iliescu i-a pus stampila de arogant si-a reluat discursul presarat cu glumite si ironii la adresa adeversarilor politici.

  • Sub pretextul alegerilor locale, fostul premier pare sa fie in plina campanie de reabilitare a imaginii sale.
  • Principala tinta a lui Nastase, care declarase public ca se vede candidatul PSD la prezidentiale, este presedintele Train Basescu. 

In interviul acordat revistei Tango, o publicatie dedicata femeilor, Adrian Nastase spune ca nu ii plac golaniile. “Nu imi place mojicia, nu imi place sa ma bat pe burta cu nimeni, nu imi plac golaniile”, spune Nastase. Asta la scurt timp dupa cateva aprecieri extrem de acide despre Traian Basescu, despre care a spus, intr-o emisiune televizata, ca “ciclonul i-a batut neuronii”

VIDEO: Bogatiile adunate in vila de pe Zambaccian

"Pobeda, varf de eleganta si bunastare"

Interviul a fost realizat in casa de pe strada Zambaccian, pentru care are mai multe dosare DNA. Nastase mai povesteste in prima parte a interviului despre indeletnicirile sale din copilarie si dorinta de inavutire.

“Era in curte o masina - stralucitoare, imensa, vopsita foarte frumos - care pentru mine reprezenta luxul absolut. Era o Pobeda, la ora aceea un varf de eleganta si bunastare. O admiram zilnic, promitandu-mi ca intr-o zi voi fi si eu capabil sa am asa ceva”, spune fostul premier in timp ce este pozat intr-un din camerele apartamentului de pe Zambacian, unde de-alungul carierei sale a depozitat obiectele de arta. Potrivit reporterilor Tango, termopanele blocului din Zambaccian “sunt cele mai frumoase din lume”.

Pesedistii sterg sangele de pe pereti

Dupa cum reiese din relatarile de pe blogul sau personal, Adrian Nastase duce de aproape o luna o campanie in teritoriu. Se deplaseaza judetele tarii pentru a sustine candidatii la alegerile locale al PSD. Fostul premier incearca sa para amuzant si sa stearga din memoria publicului eticheta premierului-girofar castigata ca sef al Guvernului in mandatul 2000-2004.

Nastase a inserat in discursurile sale ocazionate de diferite lansari a candidatilor PSD la alegerile de la 1 iunie, glume acide care au ca tinta adversarii politici, in special PD-L si Traian Basescu. “Atunci cand un democrat si un liberal s-au aflat impreuna intr-o incapere a trebuit sa intre un social-democrat ca sa stearga sangele de pe pereti”, a declarat Adrian Nastase, la o intalnire electorala de la Oradea.

Nastase despre ciclonul si papagalii lui Basescu

Una dintre tintele preferate ale glumelor fostului premier este Traian Basescu. “Venind in Bihor, mi-am amintit de «Scrisorile persane» ale lui Montesquieu, o carte alegorica despre vizita unui persan la Paris. Asa mi-am pus intrebarea ce este un democrat-liberal, gandindu-ma la persanul lui Montesquieu. Un democrat-liberal este acea persoana care se va bate pana la sfarsitul vietii lui pentru ca oricine sa aiba in Romania dreptul de a spune ca Traian Basescu are totdeauna dreptate”, a mai declarat Nastase.

Fostul premier l-a acuzat pe presedintele Romaniei ca se foloseste de procurorii DNA in lupta politica. “Cred ca, mergand pe mare, ciclonul i-a batut neuronii si a uitat ca era mereu filmat intrand sau iesind de la DNA”, a declarat fostul premier la o emisiune televizata.

Discurs de candidat la prezidentiale

Una din explicatiile pentru campania de imagine ar putea fi dorinta fostului premier de a candida la alegerile prezidentiale. In repetate randuri, dar mai ales in emisiunile la care participa la posturile locale de televiziune, Nastase sustine ca este dispus sa devina contracandidatul lui Traian Basescu in 2009.

"Daca nu va exista un candidat mai bine plasat pentru prezidentiale atunci eu voi accepta sa fiu contracandiatul lui Traian Basescu. Pornim de la premisa ca Traian Basescu nu trebuie sa mai aiba un al doilea mandat. Este suficient cat a facut pana in acest moment”, a declarat Nastase, in timp ce se afla la Suceava pentru a sustine organizatia locala in alegerile locale.