Miron Mitrea, prezent marti dimineata la Comisia juridica, pentru a vedea raportul subcomisiei de raportori care i-a analizat dosarul de la DNA, a declarat ca doreste ca Parlamentul sa dea aviz favorabil urmaririi sale penale. In paralel insa, Mitrea ar vrea si o ancheta supra activitatii DNA. Liderul PSD considera ca dosarul sau este o "facatura", unul "banal" si ca isi da seama ce probe au pus procurorii in el. Luni, Eugen Nicolicea, finul sau, a cerut modificarea Regulamentului Camerei in asa fel incit doar Parchetul General, nu si DNA, sa poata sesiza Parlamentul in cazul unei cereri de urmarire penala.

Fostul ministru sustine ca, fiind destul de experimentat, si-a dat seama ce documente au procurorii in dosar si ce anume urmaresc. Dosarul este o "facatura", spune Mitrea, fiind vorba despre o " banala extindere de casa, doua camere si o baie".

"Imi doresc ca Parlamentul sa dea aviz favorabil inceperii urmaririi penale si o ancheta despre cum functioneaza DNA", a declarat Mitrea inaintea inceperii audierilor de la Comisia Juridica.

El a precizat ca va vota in plenul Camerei Deputatilor atunci cind raportul va fi supus dezbaterii. Acest lucru ar putea avea insa loc doar dupa campania electorala, tinind cont ca saptamina viitoare, incepind de miercuri, deputatii isi iau liber pentru campania electorala.

Marti, deputatii vor analiza raportul intocmit de subcomia de raportori, dupa care vor vota. Deputatul PRM, Florina Jipa, s-a retras insa de la lucrari, motivind ca nu i s-a prermis sa vada dosarul. " Unii deputati sint mai deputati decit altii", a spus Jipa, precizind ca nu stia ca trebuie sa faca o cerere scrisa pentru a avea acces la dosar.

Miron Mitrea s-a aratat nedumerit de faptul ca dosarul nu a ajuns in instanta pina acum, sustinind ca a fost tinut pentru o mediatizare cit mai mare. Reamintim, ca dosarul Miron Mitrea a fost blocat vreme indelungata datorita desfiintarii Comisiei prezidentiale si a unor contestari la Curtea Constitutionala, care au facut necesara reluarea procedurilor in ce priveste urmarirea penala.

In privinta participarii finului sau, Eugen Nicolicea, la dezbaterile subcomisiei de raportori, Mitrea s-a aratat nemultumit, spunind ca ar "fi preferat sa nu o faca".