Presedintele Traian Basescu si liderii PD-L Adriean Videanu, Liviu Negoita si Vasile Blaga s-au intalnit duminica dupa-amiaza intr-un restaurant din Capitala, transmite Realitatea TV. Seful statului a spus ca si-ar dori ca Vasile Blaga sa castige Primaria Capitalei, criticand in acelasi timp pe ceilalti candidati. "Nu am crezut ca PSD se poate deprecia atat de mult. Acest Oprescu mi-a fost viceprimar si i-am dat Bucurestiul in mana si, cand a vazut, a fugit sa se faca senator... Cristian Diaconescu nu va intra nici macar in turul doi", a precizat Basescu.

Atacurile presedintelui au continuat pe tema blaturilor, cei vizati fiind candidatul PIN la primaria Bucuresti Cozmin Gusa si candidatul PNTCD pentru primaria generala Aurelian Pavelescu. "Blatul este si la PSD si in zona intalnirii dintre Gusa si Hrebenciuc si in zona negocierilor pe care le poarta avocatul ala mic, cu capul mare si voce ridicata, Pavelescu il cheama, daca nu ma insel, care incearca sa isi asigure un post cu Diaconescu care nici nu va intra in turul doi", a mai sustinut Basescu.

"Cel mai odios blat mi se pare cel in care domnul Iliescu si-a impins propriul candidat, Geoana si-a impins si el propriul candidat, alaturi de Vanghelie, si rezultatul in voturi al bucurestenilor va fi motivul de transare al echilibrului de putere in interiorul PSD. Nu am crezut ca in Romania deprecierea unui partid poate merge atat de jos ca la PSD. Sa utilizeze votul bucurestenilor pentru a-si transa problemele interne ale partidului", a precizat Traian Basescu.

"Am luat masa cu trei prieteni. Au fost aici un fost primar, actualul primar si viitorul primar. Am discutat despre cum s-ar vedea Bucurestiul in viitor. Numai cei care nu vor nu vad schimbarile din 2000 incoace... Ei sunt echipa mea de campanie. Am toata increderea in Blaga si in cei care il sustin", a declarat Traian Basescu.

Marian Vanghelie: "Dl. Blaga este in sondaje mult mai rau decat dl. Diaconescu

In replica, Marian Vanghelie, presedintele Organizatiei PSD Bucuresti a declarat ca: "e un pic de disperare din partea dlui Traian Basescu si a PD-L, pentru ca daca nu ar fi fost un pic de disperare, nu ar fi atacat pe toata lumea si nu ar fi iesit public, pentru ca de fapt, e o campanie mascata a dansului si stilul dansului caracteristic. Se stie foarte clar ca dl Blaga este in sondaje mult mai rau decat dl Diaconescu si frica dansului este ca dl Diaconescu s-ar putea sa iasa din intamplare cu Sorin Oprescu si dl Blaga sa nu intre".