"In ultimii 18 ani Bucurestiul a traversat si traverseaza in continuare un moment dezastruos", a afirmat, astazi, candidatul PSD la Primaria Capitalei, Cristian Diaconescu, in cadrul unei conferinte de presa. Diaconescu a acuzat faptul ca "haosul si coruptia au pus stapanire pe administratia Bucurestiului", adaugand ca, in opinia sa, "vinovatii sunt cei care au condus destinele acestui oras, incepand, sau sfarsind, cum vreti, cu primarii din Bucuresti".

Cristian Diaconescu a anuntat ca a pregatit o strategie pentru Bucuresti, in cazul in care va fi ales primar al Capitalei, care va fi publicata pe internet. El spune ca le propune bucurestenilor "aplicarea legii in Primaria Capitalei, respectul fata de cetateni, bunul simt, transparenta".

"Voi renegocia toate contractele existente in beneficiul cetatenilor si voi initia consultarea prin referendum privind resubordonarea Metrorex, a RATB, a Politiei Rutiere, sau a pompierilor la Primariei Capitalei", a promis candidatul PSD.

El a adaugat ca vrea sa faca in asa fel incat primarul general sa fie singurul ordonator de credite si ca va face publice toate contractele incheiate pe bani publici.

Scopul sau: "Bucurestiul trebuie sa devina o capitala europeana de prim rang, un oras curat, sigur, cultural si turistic". Pentru aceasta, Cristian Diaconescu spune ca pregateste o platforma de masuri privind dezvoltarea durabila a municipiului Bucuresti, strategie care, inainte de a fi aplicata, va fi discutata cu primariile de sector, in cazul in care Cristian Diaconescu va fi ales primar general.