Pe pagina sa de Internet, Sorin Oprescu ridica degetul si apoi se intreaba pe blog “Ce se intampla doctore?”. Ludovic Orban, citeste Iorga pe pagina personala, dupa care calculeaza cat costa o casca de protectie, un creier si o strangere de mana. Fostul ministru al Internelor, Vasile Blaga (PD-L) are si el un site, care pastreaza nota generala a campaniei partidului, in portocaliu. Ceilalti defileaza cu tancul sau fac filme.

Candidatul independent la primaria capitalei, Sorin Oprescu si-a creat o pagina de campanie la care are atasat si un blog. Pe hompage-ul site-ului de campanie Sorin Oprescu apare intr-o imagine in picioare cu degetul ridicat catre sloganul “Primul pentru Bucuresti”. Sectiunea stiri a paginii este goala desi campania electorala a inceput. Oprescu are si un blog personal dar pe care scrie altcineva deoarece majoritatea articolelor postate par sa fie communicate sau stiri de presa. Candidatul PSD la primaria Bucurestiului, Cristian Diaconescu are si el un blog personal dar neutilizat. Singurele informatii pe care le aflam de pe blogul acestuia este cand apare la televizor.

Casca si creierul lui Orbanvs. propteaua basesciana pentru Blaga

Ludovic Orban (PNL) a anuntat comentatorii blogului sau ca va raspunde mai greu in perioada campaniei dar va compensa absenta prin imagini de la actiunile electorale. Sub motoul “La sfarsitul zilei, socoteste nu ce au facut altii pentru tine, ci ceea ce ai facut tu pentru altii”, Orban a postat si primul clip electoral. Fara a acuza pe vreunul dintre contracandidatii sai, in videoclip apar doua imagini, una a unui pix si alta a unul baston de politist urmate de semnde de intrebare. Videoclipul are si o descriere in imagini a candidatului Orban care este suma unei casti de protectie, a unui creier si a unei strangeri de mana.

Pe pagina sa de campanie, Vasile Blaga isi prezinta oferta catre bucuresteni. Fostul ministru beneficiaza si de un mesaj de sustinere din partea presedintelui Traian Basescu.

Cu tancul pe site

Unul dintre cei mai activi politicieni pe Internet este si liderul PIN, Cozmin Gusa, candidat si el la functia de primar general al capitalei. Ursul PIN a fost alungat pe site-urile de campanie ale lui Cozmin Gusa care s-a metamorfozat pe Internet intr-un activist al propriei campanii electorale. Liderul PIN are atat un blog personal cat sidoua pagini de Internet special concepute pentru campanie. Candidatul PC la primaria capitalei, Codrin Stefanescu a intrat si el pe Internt cu o pagina personalasi un blog. Stefanescu aduce pe Internet un tanc verde cu care vrea sa elibereze bucurestenii aflati sub asediu.

Campania pe Internet

Specialistii in PR si publicitate sustin ca orice candidat la alegeri ar trebui sa aibe o pagina de Internet. “Eu cred ca orice candidat la primarie, dintr-un oras mediu sau mare, ar trebui sa aiba site-ul lui, sa-si prezinte oferta si sa aiba oricine posibilitatea sa-si ia informatii”, a declarat Felix Tataru GMP, intr-un interviu acordat Hotnews.ro.

Pe de alta parte, Serban Alexandrescu din partea Headvertising spune ca politicienii trebuie sa exploateze comunicarea directa pe Internet cu alegatorii. “Daca in cele din urma vin oameni cu training in comunicarea politica, daca partidele vor crede ca interactivitatea cu alegatorii este importanta, atunci da, acest tip de comunicare poate fi reinventata. Daca asta se va intampla, cu siguranta ca mediul cel mai potrivit este Internetul. Scarba de acum vine dintr-o constientizare foarte puternica a neimportantei feedback-ului tau fata de oamenii pe care vrei sa-i alegi sau nu”, a declarat Serban Alexandrescu pentru Hotnews.ro.