Vicepresedintele PSD Victor Ponta a declarat astazi ca la cat de "suparati" sunt cei din PDL din cauza candidaturii lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei, "e foarte posibil" ca acesta sa fie candidatul PSD la Presedintia Romaniei, informeaza Mediafax.

Ponta a facut aceasta declaratie la Beclean, la ceremonia de lansare in cursa electorala a candidatului formatiunii la primaria din localitate.

Intrebat daca Sorin Oprescu ar putea fi candidatul PSD pentru Presedintia Romaniei, liderul social-democrat a afirmat: "E foarte posibil. La cat de suparati sunt si cei de la PDL de candidatura aceasta, probabil vad si altii lucrul acesta, dar pana atunci avem foarte mult. Deocamdata avem alegeri locale si cel mai important este sa avem in fiecare loc candidati foarte buni".

Ponta a afirmat ca, in timpul campaniei pentru alegerile de la 1 iunie, nu va face declaratii critice la adresa social-democratilor din partid si din afara acestuia.

"Sunt un om matur politic si, cand e campanie electorala, nu vorbesc de rau decat candidatii PDL si despre absolut toti PSD-istii independenti sau in PSD vorbesc numai de bine", a precizat vicepresedintele social-democrat.

Oprescu a demisionat in urma cu doua saptamani din PSD dupa ce liderii formatiunii l-au numit pe Cristian Diaconescu drept candidat pentru Primaria Capitalei. Oprescu candideaza ca independent pentru functia de edil sef al Capitalei.