Curtea de Apel a admis, in aceasta seara, contestatia lui Sorin Oprescu, ceea ce inseamna ca acesta poate candida ca independent la Primaria Capitalei, anunta Antena 3. Decizia Curtii de Apel este definitiva si irevoocabila, aceasta fiind cea mai inalta instanta care s-a pronuntat in acest caz. Sorin Oprescu a declarat, dupa anuntarea verdictului, ca a avut incredere in justitie. Avocatii lui Sorin Oprescu au prezentat instantei date din ultimul anuar al Institutului National de Statistica, potrivit caruia in Capitala exista 1,5 milioane de romani cu drept de vot, si, in consecinta, cele 35 de mii de semnaturi valide adunate de Sorin Oprescu sunt suficiente pentru ca acesta sa poata candida.

Cu toate ca sedinta fusese programata, initial, pentru maine la pranz, judecatorii Curtii de Apel s-au reunit, in aceasta seara, pentru a lua o decizie in privinta contestatiei depuse de Sorin Oprescu la decizia de ieri a Tribunalului Bucuresti, care a mentinut, ieri, hotararea Biroului Electoral Municipal. BEM respinsese, miercuri, candidatura lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei, motivand ca unele dintre semnaturile stranse de acesta nu sunt valide.

Avocatii lui Sorin Oprescu au sustinut si ca Biroul Electoral Municipal ar fi acceptat, initial, candidatura lui Sorin Oprescu, pentru ca ulterior sa revoce aceasta decizie.

Biroul Electoral Municipal a decis sa nu accepte candidatura fostului social-democrat, motivand ca unele dintre semnaturi nu sunt valide, fiind trecute doar CNP-urile persoanelor care au semnat.

Biroul Electoral Municipal a respins, miercuri, candidatura lui Sorin Oprescu pentru Primaria Capitalei.Presedintele BEM a declarat ca semnaturile stranse de Sorin Oprescu au fost numarate de mai multe persoane de cateva ori. Foarte multe dintre adeziuni, aproape 5.000, fusesera inscrise doar cu CNP-ul, fara datele din buletin.

Sorin Oprescu a anuntat saptamana trecuta ca va candida ca independent pentru functia de Primar General al Capitalei. Decizia a fost luata dupa ce organizatia de Bucuresti a PSD l-a desemnat pe Cristian Diaconescu ca reprezentant al social-democratilor la Primaria Bucuresti. Oprescu sustinea atunci ca strans deja 100.000 de semnaturi, adica de trei ori mai mult decat numarul prevazut de lege.