Contestatia lui Sorin Oprescu la decizia BEM de a nu-i accepta candidatura la Primaria Capitalei a fost respinsa de magistratii Tribunalului Bucuresti. Oprescu a contestat joi la tribunal decizia de respingere a candidaturii sale la functia de primar general al Capitalei. "Este dreptul meu cetatenesc sa depun contestatie", a afirmat Oprescu, adaugand ca "este o lupta pentru dreptate: nu dreptatea lui Oprescu, ci dreptatea generala". BEM a respins, miercuri, candidatura lui Sorin Oprescu pentru Primaria Capitalei din cauza unor semnaturi invalide.

Oprescu va face recurs la Curtea de Apel, au anuntat avocatii sai.

Contestatia a fost analizata in cursul dupa-amiezii. Oprescu se declarase "optimist" ca rezultatul va fi in favoarea sa.

Inainte de depunerea contestatiei, Sorin Oprescu a afirmat ca nu se considera o victima si ca are dreptate in justitie. "Am eu fata de victima?", s-a intrebat fostul social-democrat, afirmand ca are dreptul sa depuna contestatie la decizia BEM. "Am acest drept pe care unii doresc sa mi-l ia", a spus Oprescu, afirmand ca "a ajuns la varsta in care stiu unde e sufrageria si unde e toaleta".

Oprescu a precizat ca a contestat "pe forma si fond hotararea de miercuri a BEM", precizand ca doreste "din tot sufletul" sa participe la lupta electorala.

"Nu este prima lupta pe care o duc in viata mea", a afirmat senatorul.

Biroul Electoral Municipal a respins, miercuri, candidatura lui Sorin Oprescu pentru Primaria Capitalei.Presedintele BEM a declarat ca semnaturile stranse de Sorin Oprescu au fost numarate de mai multe persoane de cateva ori. Foarte multe dintre adeziuni au fost inscrise doar cu CNP-ul, fara datele din buletin.

Sorin Oprescu a anuntat saptamana trecuta ca va candida ca independent pentru functia de Primar General al Capitalei. Decizia a fost luata dupa ce organizatia de Bucuresti a PSD l-a desemnat pe Cristian Diaconescu ca reprezentant al social-democratilor la Primaria Bucuresti. Oprescu sustinea atunci ca strans deja 100.000 de semnaturi, adica de trei ori mai mult decat numarul prevazut de lege.