Biroul Electoral Municipal a respins, miercuri, candidatura lui Sorin Oprescu pentru Primaria Capitalei. Presedintele BEM a explicat ca decizia a fost luata din cauza unor semnaturi invalide. Sorin Oprescu a declarat la Antena 3 ca va face contestatie, "pentru ca unii incearca sa-l opreasca sub orice forma". Medicul Oprescu a declarat ca exista presiuni politice pentru ca el sa nu candideze: " probabil este sistemul ticalosit de care vorbeau altii".

Presedintele BEM a declarat ca semnaturile stranse de Sorin Oprescu au fost numarate de mai multe persoane de cateva ori.

Au fost invalidate peste 4000 de semnaturi de sustinere. Foarte multe dintre adeziuni au fost inscrise doar cu CNP-ul, fara datele din buletin. Un candidat independent are nevoie de 35.803 semnaturi, lui Oprescu lipsindu-i dupa invalidare aproximativ 400.

Presedintele BEM, Constantin Marino Marin a precizat ca Oprescu poate depune contestatie la Tribunal in termen de 48 de ore de la afisarea listelor de candidaturi la BEM.

Sorin Oprescu a anuntat saptamana trecuta ca va candida ca independent pentru functia de Primar General al Capitalei. Decizia a fost luata dupa ce organizatia de Bucuresti a PSD l-a desemnat pe Cristian Diaconescu ca reprezentant al social-democratilor la Primaria Bucuresti. Oprescu sustinea atunci ca strans deja 100.000 de semnaturi, adica de trei ori mai mult decat numarul prevazut de lege.

Update: Sorin Oprescu sustinut o conferinta de presa, pe care a intitulat-o "Cui i-e frica de Oprescu?". "Am respectat toate procedurile legale, n-am inteles si n-am sa inteleg de ce mi se aplica o alta masura in validarea semnaturilor", a declarat Oprescu.

"Am suparat cumva pe dl. Geoana? sau pe ceilalti lideri de partid?Deranjez pe cineva? Se tem ca in calitate de primar voi deschide dulapurile, din care vor cadea o gramada de scheleti tinuti sub cheie? Deranjez politicul in general?", a continuat Oprescu.