Miron Mitrea, seful de campanie al PSD, ar putea deveni candidatul pentru primaria Capitalei. Informatia a fost vehiculata in anumite cercuri social-democrate in ultimele zile. Potrivit unor surse din interiorul PSD, Mircea Geoana intentioneaza sa stinga conflictul dintre Marian Vanghelie si Sorin Oprescu, propunand la sedinta Biroului Permanent de luni drept solutii candidatura lui Miron Mitrea sau a lui Cristian Diaconescu. Contactat de HotNews.ro, Diaconescu sustine ca nu este dispus sa candideze, in timp ce Mitrea a declarat ca ar fi tentat sa accepte, dar in functie de ce conditii ii impune partidul.

Miron Mitrea a negat o discutie in acest sens cu liderul Mircea Geoana, insa a recunoscut ca ar fi tentat sa candideze.

“Nu a fost nici o discutie in acest sens si nimeni nu mi-a propus sa devin candidat pentru Bucuresti. Daca partidul si colegii mi-ar cere acest lucru, as fi tentat sa ma gandesc serios la propunere, dar trebuie sa stiu si ce conditii ar fi”, a declarat Mitrea.

De altfel, potrivit acelorasi surse, Marian Vanghelie ar accepta mai usor sa renunte la candidatura in favoarea lui Miron Mitrea, atat timp cat adversarul sau, Sorin Oprescu, este scos din joc.

Cea de-a doua varianta de rezerva pe care ar vrea sa o propuna Geoana este Cristian Diaconescu. Dar Diaconescu, unul dintre social-democratii cu imagine buna, si-a exprimat clar refuzul de a candida inca de la inceputul anului, cand numele sau a fost introdus in sondajul PSD pentru stabilirea candidatilor pentru primaria Capitalei. Diaconescu a declarat pentru HotNews.ro ca in cazul in care partidul ii va cere acest lucru, “raspunsul va fi categoric nu”.

“Am auzit diverse zvonuri atat printre colegi, cat si printre ziaristi. Mie nu mi-a facut nimeni acesta oferta. In cazul in care conducerea imi va cere sa candidez, repet ce am zis de fiecare data: categoric nu”.

Sursele social-democrate sustin ca Mircea Geoana intentioneaza sa propuna luni colegilor din Biroul Permanent aceste solutii in vederea rezolvarii conflictului.