Aflat la lansarea candidatului PSD la primaria din comuna Pechea, Ion Iliescu a declarat ca " daca PSD nu sustinea Guvernul, tara se ducea dracului de ripa". In opinia liderului PSD, diferenta dintre stinga si dreapta este data de "bogatie". Joi, RA-APPS l-a scutit pe Ion Iliescu de la plata unei chirii de 1000 euro/luna pentru gradina aferenta locuintei sale din cartierul Primaverii.

"I-am sprijinit ca sa fie stabilitate in tara, ca daca ii lasam sa guverneze numai cu ciondaneala asta permanenta dintre presedinte si premier, dintre palate, se ducea dracului tara asta. Am cautat sa aduceam ceva element de stabilitate si echilibru in tara".

Iliescu a criticat conflictele din sinul Aliantei DA si a modului de guvernare. " Ce au realizat in acestia trei ani de zile? Nici macar ei n-au putut sa fie solidari".

Liderul PSD a abordat tema antitezei dintre dreapta si stinga, dintre elita imbogatita a dreptei si echitatea sociala a stingii. " Partid de dreapta inseamna partidul bogatilor, a spus Iliescu referindu-se la PD. Asta face diferenta dintre stinga si dreapta".

Opinia lui Iliescu este ca diferenta dintre stinga si dreapta este data de bogatie. "PSD este partidul care lupta impotriva saraciei", a spus Iliescu, adaugind ca guvernarea de dreapta a facut ca "bogatii sa fie mai bogati, iar saracii sa faca copii".

Reaminitim ca acum citeva zile, in contextul discutiilor despre nominalizarea lui Marian Vanghelie drept candidat la primaria Capitalei, Iliescu i-a reprosat acestuia ca nu este un om de stinga din cauza ca a "acumulat mari bogatii".

Veniturile familiei Iliescu se cifreaza la circa 3500 euro lunar, iar joi RAPPS l-a scutit pe liderul PSD de la plata chiriei de 1000 euro/luna pentru gradina aferenta locuintei din cartierul Primaverii, pe care si-a cumparat-o in perioada cind era presedinte.