Calin Popescu Tariceanu i-a atacat dur pe liderii PD-L Emil Boc si Theodor Solojan, numindu-i "papagalii lui Basescu" si "personaje jalnice" pe scena politica romaneasca. In replica, Stolojan a decarat ca nu va cobori politica romaneasca "acolo unde doreste domnul Tariceanu s-o duca, adica in mocirla". El i-a reprosat premierului ca a renuntat si la ultima urma din eleganta pe care avea pretentia ca o reprezinta in politica romaneasca.

"Vreau sa dau o replica la doua personaje jalnice de pe scena politica, este vorba despre Stolojan si Boc, care repeta intr-una niste afirmatii facute de seful lor. Avem de-a face cu doi papagali. In PNL oamenii se exprima liber si nu se tem ca nu cumva prin afirmatiile pe care le fac sa supere familia Basescu. Ii anunt pe acesti domni ca adevaratii liberali nu navigheaza in alte parti", a afirmat Tariceanu.

Premierul se afla la lansarea candidatilor pentru 66 de primarii din judetul Mehedinti cind a facut aceste afirmatii.

Ca reactie, Theodor Stolojan a spus, citat de Mediafax, ca nu va cobori acolo unde doreste premierul sa duca politica romaneasca, adica in morcila.

"Nu voi cobori acolo unde doreste domnul Tariceanu sa duca politica romaneasca, si anume in mocirla. Domnul Tariceanu demonstreaza pe deplin in ultima vreme ce inseamna incompetenta, dorinta de a ramine agatat de putere, in pofida intereselor Romaniei si ale cetatenilor romani. Aceasta este dovada dispretului pe care acest om o are fata de functia pe care o reprezinta, fata de oameni".

Stolojan l-a mai acuzat pe Tariceanu ca a inceput campania electorala folosind resursele publice si pozitia de prim-ministru.

"Demonstreaza ca a renuntat si la ultima urma din eleganta pe care avea pretentia ca o reprezinta in politica romaneasca", a completat Stolojan.