Marian Vanghelie este candidatul PSD la Primaria Capitalei, a anuntat astazi liderul social-democrat Mircea Geoana. Decizia a fost luata dupa intilnirea de joi dintre liderii organizatiilor de sector ale PSD si Miron Mitrea, seful de campanie al PSD. Desi a obtinut un procentaj mic in sondajul intern, Vanghelie a facut presiuni in interiorul partidului pentru a fi nominalizat la primaria Capitalei in defavoarea lui Sorin Oprescu. Sustinut puternic de Miron Mitrea, dar respins de Ion Iliescu, Vanghelie a obtinut totusi numirea oficiala.

Vanghelie a amenintat cu taiarea fondurilor

De la amenintari in sedinta PSD, la petreceri preelectorale, Vanghelie a folosit toate mijloacele pentru a deveni candiatul PSD pentru primaria Capitalei.

Desi contracandidatul sau, Sorin Oprescu, a obtinut un rezultat mai bun in sondajul intern si a fost puternic sustinut de Ion Iliescu, “primarul care este” a dat cu pumnul in masa si a transat problema amenintand PSD ca nu mai finanteaza campania electorala. A tunat si a fulgerat impotriva lui Ion Iliescu. “De cand conduce Iliescu organizatiile de sector?”, i-a intrebat Vanghelie pe colegii sai.

Conform unor surse de la varful PSD, seful de campanie Miron Mitrea l-a sustinut pe Vanghelie si a facut lobby la nivelul conducerii pentru numirea acestuia.

De altfel, Marian Vanghelie si-a lansat neoficial candidatura miercuri seara la “”Sarbatoarea primaverii” organizata special pentru profesori. La petrecerea de la Romexpo cu mancare, bautura si cadouri au participat 6.000 de profesori, care si-au exprimat euforic multumirea si si-au anuntat sustinerea.

Oprescu vrea independent, Geoana il sfatuieste sa renunte

Liderii PSD Bucuresti au incercat sa-l convinga pe Oprescu sa renunte sa candideze ca independent. Chiar presedintele PSD, Mircea Geoana, a facut joi un apel catre Oprescu, spunand ca o eventuala candidatura ar duce la “canibalizarea" voturilor PSD.

"Am vorbit cu Sorin, se pare ca are aceasta intentie. Sper ca se va gandi de doua ori inainte sa ia aceasta decizie, pentru ca este clar ca organizatia PSD Bucuresti il sprijina in acest moment pe Marian Vanghelie. Nu cred ca va fi un lucru bun si ar fi un risc de canibalizare a voturilor PSD", a declarat Geoana.

Conform unor informatii aparute in presa, Sorin Oprescu ar fi demarat o campanie de strangere de semnaturi pentru a-si putea depune candidatura ca independent. Informatia a fost negata insa de Cristian Diaconescu.