Presedintele Traian Basescu a atacat principalele trusturi de presa, nominalizand: Intact, Realitatea TV, Pro TV, TVR. Plecand de la un articol, publicat vineri in Jurnalul National, potrivit caruia si-ar fi sters datoriile pe care le avea la banca, presedintele a acuzat dur trustul de presa a lui Felix Motanul-dovedit turnator-, care nu face decat "sa apere multitudinea de politicieni care au participat cu veselie la devalizarea Bancorex". Seful statului a declarat ca va replica la "toate mizeriile care vor fi spuse la adresa familiei mele", referindu-se la atacurile la care a fost supusa in ultima vreme si fiica sa Elena. "Tonomatele cu euro din presa romaneasca vor primi zilnic replica", a conchis presedintele.

Jurnalul National sustine, in editia de vineri, ca presedintele Basescu a promovat, pe vremea cand era ministru al Transporturilor, o ordonanta de urgenta prin care familia sa scapa de returnarea unei datorii de circa 200.000 USD plus dobanzi catre Banca Agricola.

Autorul face afirmatii mincinoase, pentru ca spune ca as fi luat un credit: " Niciodata eu sau familia mea nu am luat credite de la banci". Acelasi ziarist al lui Felix afirma ca in calitate de ministru al Transporturilor " am initiat o ordonanta prin care mi-am sters datoriile, dar ministrul Finantelor este cel care initiaza astfel de ordonante", a explicat seful statului.

"In familia Basescu datoriile se platesc...unul din elementele care definesc oanoarea unui barbat este sa-si plateasaca datoriile", a mai spus seful statului.

Basescu: Analistii tonomat isi recita calomniile

Seful statului s-a referit si la campania de presa declansata impotriva unui copil, inca prea timid, referindu-se la fiica sa Elena.

Elena Basescu a fost recent aleasa secretar general al organizatiei de tineret a PD-L iar presedintele Basescu a acuzat barbatii presei care s-au luptat cu un "copil timid", caruia nu-i gaseste insa scuze, dar considera ca "e parca prea mult".

Presedintele a anuntat ca va replica "la toate mizeriile" indreptate impotriva sa si a familiei sale.

"Nu am sa fac niciodata compromisuri cu mogulii presei. Ii asigur ca declaratia mea a fost facuta in calitate de cap al acestei familii, cu trei femei pe care am obligatia sa le apar si sa le respect", a afirmat Traian Basescu.