După cinci ore de discuții, liderii PNL, USR-PLUS și UDMR nu au reușit să ajungă la niciun acord. Surse participante la discuții au declarat pentru HotNews.ro că USR-PLUS și UDMR au cerut ca posturile de premier și de șefi ai Camerei Deputaților și Senatului să fie discutate la pachet, însă liberalii s-au opus dorind negocieri separate.

Ludovic Orban si Dan BarnaFoto: Agerpres

”PNL nu vrea să cedeze nimic”, au precizat sursele citate.

Pusă în discuție din start, șefia Camerei Deputaților este dorită de USR-PLUS, dar și de PNL care a rezervat-o pentru Ludovic Orban, astfel încât în cinci ore subiectul nu a putut fi tranșat.

USR-PLUS și UDMR susțin că nu e corect ca PNL să fie total inflexibil și să insiste să aibă și premierul și șefia Camerei Deputaților.

Negocierile au fost suspendate.

PNL, USR-PLUS și UDMR au început sâmbătă dimineața discuțiile oficiale pentru formarea noului Guvern. Discuțiile se anunță a fi dure, toate cele trei formațiuni politice disputându-și scaunele importante din conducerea țării.

Există trei echipe de negociere care vor discuta pe trei teme: formarea guvernului, scrierea programului de guvernare și împărțirea funcțiilor din Parlament.

Astfel, din echipa de negociere pentru funcții în Guvern fac parte: Ludovic Orban, Florin Cîțu, Rareș Bogdan, Robert Sighiartău, Dan Barna, Dacian Cioloș, Kelemen Hunor, Cseke Attila, Benedek Zakarias, Rozalia Biro.

Din echipa de negociere a programului de guvernare fac parte: Ionel Dancă, Cristian Bușoi, Laurențiu Leoreanu, Cristian Ghinea, Claudiu Năsui, Lucian Viziteu, Stelian Ion, Dragoș Pîslaru, Anca Dragu, Tanczos Barna, Balint Porcsalmi, Hegedus Csilla, Antal Arpad și Csoma Botond.

Din echipa de negociere pentru funcțiile din Parlament fac parte: Alina Gorghiu, Florin Roman, Raluca Turcan, Daniel Fenechiu, Cătălin Drulă, Radu Mihail, Cristina Prună, Silvia Dinică, Oana Țoiu, Andrei Lupu, Ștefan Pălărie, Kelemen Hunor, Cseke Attila, Benedek Zakarias, Rozalia Biro.