Potrivit unui sondaj CSOP, Adriean Videanu ar cistiga primaria Capitalei cu 54%, urmat de Liviu Negoita cu 46%, in timp ce PD-L ar obtine 42,7%. Sondajul este unul intern si nu a fost inca definitivat. El a provocat discutii aprinse in partid datorita refuzului lui Videanu si Negoita de a candida. Alte sase cercetari vor mai fi comandate in perioada urmatoare.

Sondajul CSOP prezentat liderilor PD-L miercuri seara, arata ca Videanu ar cistiga Bucurestiul din primul tur de scrutin, cu 54%, iar Liviu Negoita, primarul sectorului 3, ar obtine 46%. Sanse destul de mari ar avea si Vasile Blaga si Razvan Murgeanu, actualul viceprimar, cota lor fiind in jur de 40%. Intrati in turul al doilea toti acestia ar cistiga in fata adversarilor.

Desi datele sint preliminare, democrat-liberalii ar obtine in Capitala 42,7% dintre voturi. Sondajul arata ca 29% dintre cei intervievati spun ca vor vota partidul si 28% ca sint motivati de candidat.

Procentul alegatorilor PD-L care nu sint interesati deloc de candidatii PSD si PNL, indiferent care vor fi acestia, variaza intre 32 si 40%.

Sondajul a provocat discutii in partid

Datele sondajului sint preliminare si fac parte dintr-o cercetare mai ampla care va fi finalizata zilele urmatoare. Dar chiar si asa ele au surprins pe toata lumea, dar mai ales au provocat discutii aprinse. Niciunul dintre candidatii bine plasati, in frunte cu Videanu si Negoita, nu vrea sa intre in cursa pentru Primaria generala.

Videanu a anuntat acest lucru de mai mult timp si toate insistentele si presiunile nu l-au putut face sa se razgindeasca. Negoita doreste sa candideze pentru sectorul 3, unde are planuri de dezvoltare pentru urmatorul mandat, iar Vasile Blaga vrea mai degraba sa devina ministru decit primar general. Singurul disponibil ar fi Razvan Murgeanu, dar la el ezitarile se leaga de dosarul de la CNSAS.

Surse din PD-L au declarat pentru HotNews.ro ca in situatia in care toti cei vizati isi vor mentine pozitia, se vor mai comanda inca 6 cercetari sociologice pentru a se vedea daca optiunile electoratului se pastreaza aceleasi si pentru a determina cu exactitate profilul candidatului.