Noua membri ai fostului Biroului Politic PNL Cluj Napoca, printre care presedintele Adrian Popa si cei patru vicepresedinti ai filialei, au lansat marti "Manifestul liberal de la Cluj Napoca", document care critica prestatia actualului guvern. "Mesajul electoral al alegerilor europarlamentare a aratat ca PNL are o pozitionare nefireasca pentru liberalism pe esichierul politic: de centru stanga. Valorile liberalismului autentic s-au pierdut, fiind inlocuite de dorinta de a ramane la guvernare cu orice pret", sustin cei noua, carora li s-au alaturat inca trei membri ai filialei.

In "tezele" adoptate la Cluj Napoca sunt mentionate masuri care privesc regandirea intregului sistem fiscal, privatizarea regiilor autonome si a CEC-ului si redactarea unei noi Constitutii.

"cresterea electorala a PNL este una periculoasa , speculativa care nu are in spatele ei, eficienta si curajul asumarii ideilor politice liberale care au consacrat dreapta romaneasca. Electoratul PNL a fost pierdut, mai ales in Ardeal si de aceea electoratul PNL trebuie recuperat", sustin cei 12 semnatari. Acestia propun ca "Manifestul" sa fie adoptat si pus in prcatica la nivel national de PNL.

Adrian Popa, presedintele organizatiei PNL Cluj-Napoca, se afla de la sfarsitul anului trecut in conflict deschis cu presedintele filialei judetene, Marius Nicoara, din cauza ca primul a incercat dezvoltarea unei investitii imobiliare ce ar fi periclitat atat fabrica Nokia cat si extinderea Aeroportului International.

Biroul Politic al PNL Cluj Napoca a fost dizolvat, in luna ianuarie 2008, de Delegatia Permanenta Judeteana, la "pachet" cu birourile din toate organizatiile care nu au atins rezultatul mediu judetean la alegerile pentru Parlamentul European.