Conducerea PNL a aprobat, luni, prin vot, nominalizarea lui Teodor Melescanu pentru functia de ministru al Justitiei. Pentru portofoliul Apararii a fost propus Radu Stroe, presedintele Comisiei de control a SRI din Senat.Norica Nicolai a primit un vot de incredere din partea Biroului Politic, iar restructurarea Guvernului si alegerile anticipate nu au mai fost luate in calcul.

Teodor Melescanu a declarat ca decizia de a-l numi la Justitie este "cea mai rapida solutie de a iesi dintr-un blocaj. Din pacate, la ministerul Apararii nu avem problemele de la Justitie". Melescanu nu s-a aratat entuziasmat de numire, lasind sa se inteleaga ca era mai bun la Aparare.

Nicolai a fost recompensata cu un vot de incredere

Norica Nicolai a primit un vot de incredere din partea Biroului Politic PNL, nefiind clar pentru ce i-a fost acordat acesta. " Am considerat ca este util ca Biroul Politic sa-i dea un vot de incredere, pentru ca ea vrea sa se angajeze in alegeri. Renuntarea la ea nu are de-a face cu vreun considerent de ordin politic", a spus premierul.

"Azi am inteles sa punem capat crizei care afecteaza Justitia si sa dam posibilitatea ca raportul de tara din iulie sa fie unul favorabil, prin numirea unei persoane competente, care este Teodor Melescanu", a declarat la finalul Biroului politic Norica Nicolai. Senatoarea nu arata foarte incintata de decizie si a declarat ca va continua razboiul cu presedintele Basescu.

"In ceea ce ma priveste, cel mai destept cedeaza, voi ramine un adversar al presedintelui Basescu, care pune in pericol stabilitatea acestei tari". Norica Nicolai si-a anuntat intentiile de viitor. Ea a spus ca nu va candida pentru vreo primarie, dar ca se va inscrie in cursa pentru" un post de consilier general la Primaria Capitalei".

Stroe, numit pentru calitatile sale de organizatorde summituri

La ministerul Apararii a fost numit oficial senatorul Radu Stroe. Premierul s-a aratat convins ca Stroe va face fata cu "brio" problemelor de la minister, printre care si summitul NATO.

Ceea ce l-a recomandat pentru aceasta functie par a fi "calitatile pe care le-a dovedit la organizarea summitului francofoniei", este de parere premierul.

Fara restructurare sau anticipate

Nici varianta alegerilor anticipate sau a restructurarii Executivului nu au mai fost luate in calcul. Tariceanu a spus ca nu se putea merge pe o formula de restructurare, care ar fi "necesitat timp si tot felul de formule in Parlament".

Varianta alegerilor anticipate nu s-a discutat nici ea. Premierul a precizat ca doreste fara niciun echivoc ca alegerile locale sa se desfasoare la termen.

Referitor la scrisoarea presedintelui, care a cerut ca si candidatii la alegerile locale si generale sa fie verificati de CNSAS, Tariceanu a spus ca ar fi fost imposibil ca mii de candidati sa fie verificati intr-un timp atit de scurt.

Legea 187 prevedea insa verificarea candidatilor si este pentru prima ora cind se ridica problema numarului acestora si a inutilitatii procesului verificarii.