Liviu Dragnea i-a cerut ministrului Justiției, Tudorel Toader, o soluție pentru amnistie și grațiere până la finalul acestui an, în caz contrar o soluție va fi decisă în CEX al PSD, au declarat surse social-democrate pentru Hotnews.ro. Dacă ministrul Justiției nu va găsi o modalitate de a da amnistia și grațierea, liderii social democrați vor lua o decizie clară într-o ședință a Comitetului Executiv, i-ar fi transmis președintele PSD ministrului Justiției.

Foto:

Dragnea vrea de la Tudorel Toader un proiect în acest sens. otrivit surselor citate, liderul PSD l-ar fi arătat cu degetul pe Paul Stănescu ca fiind principalul oponent în Guvern al amnistiei și grațierii.

Informațiile vin în contextul în care președintele PSD,Liviu Dragnea, a declarat, luni, că este ”absolut convins că nu se va adopta o ordonanță pe amnistie de 1 decembrie”. „Nu am discutat cu ministrul Toader despre vreo ordonanță de amnistiție, nici cu doamna Dăncilă și sunt absolut convins că nu se va adopta o ordonanță pe amnistie de 1 decembrie”, a spus Liviu Dragnea.

O poziție similară a avut și premierul Viorica Dăncilă.

”Nu s-a vorbit despre acest lucru. De ce îmi cereți să discut despre un subiect despre care nu am discutat cu o anumită persoană? Nu am avut pe ordinea de zi a BPN. În momentul în care iei o decizie trebuie să ai toate elementele pentru a lua o decizie pozitivă sau negativă”, a declarat Dăncilă.

Dragnea, în septembrie: „Un an de dreptate” în an Centenar

În luna septembrie, Liviu Dragnea declara că amnistia ar însemna "un act de dreptate" faţă de cei "condamnaţi nevinovaţi"şi nu un act de clemenţă în an centenar. El spunea că "ceva trebuie făcut" pentru persoanele condamnate în baza unor "probe false, pe şantaj, pe protocoale".

"Poziţia mea e foarte clară, aş vrea totuşi să vă spun motivaţia pentru care au cred că trebuie adoptată o astfel de măsură şi aici intru în contradicţie şi cu domnul Toader (ministrul Justiţiei-n.r.) şi cu alt coleg, nu mai ţin minte exact acum cine a spus, că în anul centenar trebuie să... asta ar fi un act de clemenţă. Eu nu consider un act clemenţă, eu consider un act de dreptate, un act de reparaţie, pentru că noi discutăm de decizii, de condamnări, de cercetări, de dosare, de procese făcute la mii de oameni pe probe false, pe şantaj, pe protocoale, pe încălcarea legii. Deci nu e vorba de clemenţă, nu putem, cum adică, să acordăm clemenţă unui om care este condamnat nevinovat? Nu-s de acord absolut deloc cu definiţia asta sau cu motivaţia asta. Că trebuie dată prin ordonanţă de urgenţă, că trebuie adoptată ca şi lege în Parlament, rezultatele nenorocite ale acestor ani în care în Justiţie s-a intrat şi încă se intră de către instituţii care nu legătură cu Justiţia şi s-au făcut dosare bazate pe probe false, ceva trebuie făcut. Nu putem doar să constatăm toate abuzurile", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.