Presedintele Traian Basescu i-a adresat miercuri o alta scrisoare lui Mircea Geoana in care-l indeamna din nou sa sprijine uninominalul in doua tururi, care, spune seful statului, le permite alegatorilor sa stie ca un lider de partid locuieste intr-o vila de la RAAPPS pentru care plateste o chirie simbolica.

"Va indemn, din nou, sa sprijiniti legea votului uninominal majoritar in doua tururi, conform proiectului de lege deja depus la Parlament de catre partidul pe care il conduceti. Am convingerea ca un lider politic de talia dumneavoastra nu se va razgandi si, in acelasi timp, sunt convins ca aveti respect pentru electorat", se arata in scrisoarea trimisa miercuri de catre Traian Basescu lui Mircea Geoana.

"Sistemul uninominal majoritar permite alegatorilor sa stie exact pentru cine voteaza. Sa stie, spre exemplu, ca un lider de partid locuieste intr-o vila de la Regia Protocolului de Stat pentru care plateste o chirie simbolica, sperand sa o cumpere prin negociere directa, pe baza unei legi adoptata de Guvern si deja declarata neconstitutionala. Este un sistem care permite alegatorilor sa sanctioneze acei lideri care sustin dimineata, prin voturile lor, un guvern minoritar, pentru ca seara, la televizor, sa pretinda ca sunt in Opozitie", se arata in scrisoarea presedintelui Basescu.