Scene tensionate la Congresul Partidului Conservator, cand Daniela Popa a fost anuntata ca fiind noul presedinte al acestei formatiuni politice. Ea a obtinut 570 de voturi "pentru" si 642 "impotriva", fiind numita in aceasta functie fara sa obtina "jumatate plus unu" din numarul participantilor. Victoria Danielei Popa a fost primita cu huiduieli de catre unii reprezentanti ai partidului (sustinatori ai lui Florin Anghel) care au scandat "Rusine! Rusine!". Acest fapt l-a iritat pe Dan Voiculescu, care a exclamat: "Afara, afara!".

Florin Anghel - contracandidatul Danielei Popa, a obtinut 557 de voturi "pentru" si 655 "impotriva". Sabin Cutas a obtinut doar 85 de voturi (pe care i le-a oferit Danielei Popa).

Sustinatorii lui Anghel au reclamat modul in care s-a ales liderul acestei formatiuni politice. Ei sustin ca ar fi trebuit sa se organizeze si un al doilea tur de scrutin, in conformitate cu unele prevederi din statutul partidului, votate astazi.

Intr-o declaratie pentru Realitatea TV, Daniela Popa a explicat ca a fost aleasa in conformitate cu vechiul statut, intrucat noile prevederi adoptate astazi vor intra in vigoare abia dupa publicarea lor in Monitorul Oficial.

Tot la sedinta Congresului Extraordinar al PC, Dan Voiculescu a fost numit astazi in functia de presedinte onorific al acestui partid, iar Codrut Seres a fost ales in functia de secretar general al partidului, cu 749 de voturi.