Presedintele PDL, Emil Boc, a acuzat, luni, guvernul Tariceanu ca a trecut banii din impozitul pe tranzactiile imobiliare din fondul administratiei locale in fondul Executivului."E voba de o suma globala de peste 200 de milioane de euro, repet 200 de milioane de euro, bani care au fost luati din bugetele locale si transferati in bugetul national pentru a satisface capriciile financiare ale dlui Tariceanu si ale guvernului pe care il conduce", a spus Boc.

"PDL solicita guvernului Tariceanu sa renunte la furtul din banii autoritatilor publice locale, bani ce reprezinta impozitul pe tranzactiile imobiliare. Acesti bani, cota de 50%, trebuie sa ramana in continuare la nivelul autoritatilor Administratiei Publice Locale, pentru ca reprezinta acele resurse financiare prin care comunitatile locale isi pot pune in practica proiectele de dezvoltare", a explicat Boc.

O asemenea masura nu are nimic in comun nici cu principiul descentralizarii, nici cu principiul autonomiei locale, si este pur si simplu un furt, un jaf din banii comunitatilor locale pentru ca dl Tariceanu sa-si poata pune in practica unele masuri pe care doreste sa le promoveze in anul electoral 2008.

Totodata, presedintele PDL i-a criticat si pe liderii PSD, pentru ca au contribuit la dezastrul economic din tara, fiind copartasi la lupta pentru supravietuirea politica a cabinetului Tariceanu.

HotNews.ro a scris si saptamana trecuta despre efectele unei ordonante emise de Guvern 106/2007 de modificare a Legii 571/2003 privind Codul fiscal, prin care se trage la bugetul central intreaga cota de impozit din tranzactiile imobiliare. Pana acum 50% din incasari intrau direct la bugetul local.

Emil Boc a acuzat Guvernul ca "vaduveste" bugetul local al Clujului cu sase milioane de euro in acest an, prin incasarea taxei pe tranzactii imobiliare. Cu acesti bani, sustinea Boc, ar putea fi modernizate sute de strazi sau se puteau acoperi subventiile la energie termica.