Coalitia PSD-ALDE, sprijinita de UDMR, ia in calcul convocarea pentru miercuri a unei sedinte de plen a Camerei Deputatilor in care sa voteze rapid proiectul pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciara, au declarat pentru HotNews.ro surse parlamentare. Proiectul a primit deja raport ieri la comisia speciala condusa de Florin Iordache. Mai mult: e posibil ca si ultima lege din pachetul de trei, cea care priveste organizarea CSM, sa primeasca rapid astazi raport in comisia Iordache si sa intre maine la vot in plen, potrivit surselor citate.

UDPATE 14.01: Plenul Camerei a fost convocat pentru miercuri. Pe ordinea de zi: proiectele de modificare a legilor 304/2004 si 317/2004, precum si modificari la regulament.

Reamintim ca primul proiect discutat - modificarea Statutului magistratilor (Legea 303/2004) a fost adoptat deja luni de plenul Camerei Deputatilor si a fost imediat inregistrat la Senat. Pana joi, senatorii pot depune amendamente. Lunea viitoare, comisia speciala parlamentara condusa de deputatul PSD Florin Iordache va da un raport dupa ce va discuta aceste eventuale amendamente, iar apoi legea va ajunge la vot final la Senat - cel mai probabil luni seara. Al treilea proiect controversat priveste modificarea Legii 317/2004 privind CSM.

Senatul este for decizional pe toate cele trei legi. PSD a anuntat ca isi doreste adoptarea legilor justitiei in aceasta sesiune parlamentara, asta insemnand practic pana la Craciun.

Toate cele trei proiecte sunt dezbatute in procedura de urgenta.

Vezi aici fisa legislativa pentru proiectul de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciara