Cele trei proiecte de modificare a legilor justitiei se afla in stadii diferite in circuit parlamentar in acest moment, doar una fiind adoptata de plenul Camerei Deputatilor, prima camera sesizata. Senatul este for decizional pe toate cele trei legi. PSD a anuntat ca isi doreste adoptarea legilor justitiei in aceasta sesiune parlamentara, asta insemnand practic pana la Craciun.

Vezi aici fisa legislativa pentru proiectul de modificare a Legii 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor - adoptata de camera, merge azi la Senat

Vezi aici fisa legislativa pentru proiectul de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciara

Vezi aici fisa legislativa pentru proiectul de modificare a Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii

Luni, primul proiect discutat - modificarea Statutului magistratilor (Legea 303/2004) a fost adoptat de plenul Camerei Deputatilor si a fost imediat inregistrat la Senat. Pana joi, senatorii pot depune amendamente. Lunea viitoare, comisia speciala parlamentara condusa de deputatul PSD Florin Iordache va da un raport dupa ce va discuta aceste eventuale amendamente, iar apoi legea va ajunge la vot final la Senat - cel mai probabil luni seara.

Tot luni, cel de-al doilea proiect - de modificare a Legii 304/2004 - a primit raport la comisia speciala si asteapta acum sa intre la dezbatere si vot final la plenul Camerei Deputatilor, pentru ca apoi sa mearga la plen. Nu este programat un plen inca, este insa posibil sa fie miercuri inca o sedinta de plen.

Al treilea proiect - de modificare a Legii 317/2004 privind CSM - a intrat la lucru in comisia speciala. Este de asteptat ca marti sa se finalizeze in comisie modificarile si la aceasta lege, daca nu, cel tarziu miercuri.

Toate cele trei proiecte sunt dezbatute in procedura de urgenta.