Presedintele PNL, Ludovic Orban, a comentat, vineri, modul in care a actionat USR la dezbaterile din plenul Camerei Deputatilor pe statutul magistratilor, afirmand ca sustinerea de la tribuna a fiecarui amendament respins ar fi fost mai eficienta si ca nu vede un liberal in Parlamentul Romaniei cu portavoce, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sustinerea de la tribuna a fiecarui amendament respins, fiind vorba de zeci, sute de amendamente - noi ne-am sustinut amendamentele de la tribuna - ar fi prelungit mult dezbaterea", a spus Orban, la Palatul Elisabeta, unde a semnat in cartea de condoleante deschisa in memoria regelui Mihai.

In opinia sa, Opozitia trebuie sa vizeze atingerea obiectivelor, mai putin 'efecte de imagine'.

"Nu vad un liberal in Parlamentul Romaniei cu portavoce. Exista microfonul Parlamentului. Si chiar atunci cand presedintele Camerei face abuzuri si incearca sa ia cuvantul, exista posibilitatea sa exprimi punctul de vedere. Eu am fost supus in perioada in care eram lider de grup la multe intreruperi din partea presedintelui Camerei, domnul Zgonea, in vremea respectiva sau cine mai era vicepresedinte si cu toate astea, pana la urma, am spus ce am avut de spus", a adaugat liderul PNL.

Deputatii USR au declansat, miercuri, un protest spontan in sala de plen a Camerei Deputatilor fata de oprirea dezbaterilor asupra legilor "Comisiei Iordache". Acestia au fost nemultumiti de faptul ca, urmare a epuizarii timpului de dezbateri asupra articolelor din statutul procurorilor si judecatorilor, s-a trecut la vot fara sustinerea amendamentelor.

Astfel, in timp ce parlamentarii majoritatii au votat sau respins articole si amendamente la statutul magistratilor, grupul USR, "inarmat" cu coli pe care scria "Hotii!", a continuat sa citeasca de la portavoce amendamentele proprii.