Liderul USR, Dan Barna, a declarat, joi, ca initiativa lui Florin Iordache de modificare a regulamentului Camerei Deputatilor introduce dictatura majoritatii in plen: "Nu credeam sa ajung sa spun asta despre intoarcerea dictaturii in Parlament. (...) Va dati seama de absurditatea acestei reglementari. Aceasta reglementare nu face decat sa introduca o dictatura a majoritatii pe ceea ce inseamna plenul. Domnii Iordache, Ciuhodaru si Cucsa au propus o modificare a Regulamentului Camerei Deputatilor astfel incat ceea ce s-a intamplat ieri, utilizarea de instrumente parlamentare pentru blocarea unei legi, sa nu mai fie posibila."

Dan BarnaFoto: Agerpres

"Practic, se incearca interzicerea posibilitatii de a dezbate amendamente in plenul Camerei Deputatilor. Ea este o incercare de ascundere pentru cateva modificari insignifiante si o perdea de fum destul de transpartenta", a adaugat Dan Barna, citat de News.ro.

Liderul USR a subliniat ca, prin aceasta initiativa, se elimina dreptul fundamental al parlamentarilor de a isi sustine amendamentele: "Pana acum aveai posibilitatea, ca deputat al statului roman, sa iti sustii un amendament in masura in care era necesar sau considerat necesar pentru societate. Acum se elimina acest drept fundamental al parlamentarilor. Este un pas mai departe in abuzul pe care il vedem de zile intregi in Romania."

Deputatul PSD Florin Iordache a depus la Parlament, impreuna cu Tudor Ciuhodaru (PSD) si Marian Cucsa (ALDE), un proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputatilor, astfel incat, in plen, dupa epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise se supun votului la pachet, iar cele respinse doar in unele cazuri.