Presedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, joi, proiectul de buget pe anul 2018, adoptat cu o zi in urma de Guvern, spunand despre el ca este "ca un roman SF care te adoarme de la prima pagina". Orban acuza faptul ca "Guvernul nu da niciun leu in plus pentru pensii, amana pentru 1 iulie, promitand ca va fi o crestere de 10%. Pntru angajatii din sectorul public - cu toate ca li s-a promis o crestere de 25%, dupa cresterea contributiilor va fi o crestere de 4%, care nici macar nu acopera cresterea preturilor. In sectorul privat, nimeni nu poate sa garanteze ca salariile nu vor scadea."

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele mai importante declaratii ale lui Ludovic Orban:

Guvernul nu da niciun leu in plus pentru pensii, amana pentru 1 iulie, promitand ca va fi o crestere de 10%. Guvernul nu numai ca nu isi respecta promisiunea si legea, ci amana cresterea pensiilor.

Pntru angajatii din sectorul public - cu toate ca li s-a promis o crestere de 25%, dupa cresterea contributiilor va fi o crestere de 4%, care nici macar nu acopera cresterea preturilor.

In sectorul privat, nimeni nu poate sa garanteze ca salariile nu vor scadea.

Sigur ca aceste salarii ar trebui sa creasca, dar Guvernul insusi spune ca nu poate garanta ca salariile nete vor ramane la nivelul din 2017.

Guvernul, dupa ce a jefuit companiile de stat, a jefuit si administratia locala, unde veniturile scad. Sunt faultati exact acei primari care si-au dezvoltat comunitatile locale, au incurajat investitiile si au crescut nivelul de trai.