Presedintele comisiei parlamentare speciale pentru legilejustitiei i-a criticat miercuri seara, la finalul dezbaterii legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, pe reprezentantii opozitiei care au incercat sa blocheze dezbaterea actului normativ, sustinand ca modul in care s-au desfasurat lucrarile plenului nu a fost unul normal, potrivit news.ro.

Florin IordacheFoto: cdep.ro

"E pacat ca au degenerat lucrarile azi si de fapt nu a fost nicio dezbatere pentru ca a fost mai mult un scandal. Daca in Parlament nu avem o dezbatere, daca in Parlament nu putem modifica legile, atunci unde? Modul in care s-au desfasurat lucrarile in prima parte a sedintei cred ca nu a fost desfaurare normala. Cat timp avem niste reguli, cat timp prin vot la inceputul sedintei s-au stabilit anumite proceduri, eu cred ca vrem sau nu vrem trebuie sa respectam acele reguli. Daca avem niste reguli stabilite clar prin Regulament, cred si puterea si opozitia trebuie sa le respectam", a declarat Florin Iordache.

Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor a fost adoptata miercuri pe articole intr-o sedinta maraton care a durat peste 12 ore, votul final fiind insa amanat pentru ca PSD - ALDE - UDMR nu au reusit sa stranga suficienti deputati pentru a adopta actul normativ. Singura modificare adoptata de plen fata de varianta comisiei a fost obligativitatea statului de a se indrepta impotriva magistratului care a savarsit o eroare din rea-credinta sau grava neglijenta.