Deputatul Eusebiu Pistru a demisionat din PNL, iar miercuri, in Parlament, va face anuntul oficial privind trecerea sa la ALDE.

Eusebiu PistruFoto: cdep.ro

"Joi, presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, va fi prezent la Arad impreuna cu secretarul general al partidului, Daniel Chitoiu, iar in conferinta de presa pe care o vor sustine va fi anuntata trecerea mea la ALDE si, de asemenea, numirea mea in functia de presedinte interimar al ALDE Arad", a declarat, pentru Agerpres, Eusebiu Pistru.

Acesta a mai spus ca a discutat cu mai multi membri ai PNL Arad care i-au spus ca i se vor alatura in ALDE.

"Am discutat cu mai multi membri PNL care, la fel ca si mine, sunt de parere ca in PNL Arad nici liberalismul nici democratia nu mai exista, cauza principala fiind Gheorghe Falca, exprimandu-si dorinta de a mi se alatura in ALDE", a spus Eusebiu Pistru.

In continuare, acesta a mai spus ca a asteptat timp de sapte luni ca lucrurile sa se schimbe in PNL Arad, la interventia conducerii centrale a partidului, lucru care nu s-a intamplat.

"Am asteptat timp de sapte luni ca, urmare a acceptarii contestatiei mele privind organizarea alegerilor interne si a concluziilor forului abilitat statutar, la Arad sa se organizeze din nou alegeri, conform prevederilor Statutului PNL. Din pacate, spre surprinderea mea, dupa ce initial mi-a acceptat contestatia privind modul nestatutar al organizarii alegerilor interne din PNL Arad, aceeasi comisie s-a razgandit si a decis sa valideze rezultatele inregistrate la conferinta de alegeri declarata nestatutara", a afirmat Pistru.

Potrivit lui Pistru, trecerea sa la ALDE a fost primita bine de membrii organizatiei, inclusiv de Florin Galis, presedinte interimar al organizatiei aradene dupa plecarea la Bucuresti a lui Mihai Calimente.

"In urma discutiilor pe care le-am avut cu noii mei colegi de partid, am constatat ca toti sunt dornici sa munceasca, pentru a creste organizatia. Ca interimar am ca sarcina reorganizarea filialei aradene, dupa care vom organiza alegeri libere si democratice, asa cum trebuie sa fie intr-un partid cu adevarat liberal", a adaugat Eusebiu Pistru.