Fostul presedinte Traian Basescu a scris duminica peFacebookca Jandarmeria este prinsa in jocul politic al Gabrielei Firea si al ministrului de Interne, Carmen Dan, desi primarul Capitalei a dispus organizarea targului de Craciun in Piata Victoriei constient fiind de potentialul conflictual al acestei decizii, iar jandarmii au intervenit strict in limita procedurilor.

Traian BasescuFoto: Agerpres (editat)

Postarea integrala:

Jandarmeria prinsa in jocul politic a doua ...doamne

Premierul PSD cere sa nu se organizeze un targ in Piata Victoriei, constient fiind de implicatii;

Primarul General PSD dispune, cu cinism, sa se organizeze targul in Piata Victoriei, desi era constient de potentialul conflictual al acestei decizii;

Numai ce incepe in Piata Victoriei montarea scenei pentru targ si conflictul violent izbucneste intre un batran bolsevic agresiv si un protestatar de cea mai proasta speta, care il loveste pe batranul bolsevic.

Jandarmii intervin strict in limita procedurilor si il incatusaza pe protestatarul bataus, spre a-l duce la politie.

Dupa incidentul violent, Primarul General, cu codita pleostita, isi retrage din Piata Victoriei recuzita cu care a provocat scandalul si anuleaza targul proferand amenintari cu dosare penale si acuzand jandarmeria.

Sare imediat si ministrul de interne PSD care, cantand in struna Primarului General, anunta o ancheta drastica la jandarmerie.

Si, uite asa, din batalia pentru putere a gastilor din interiorul PSD, care utilizeaza pe scara larga in spatiul public numai...doamne si domni, vinovati vor fi jandarmii.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, adispus verificaricu privire la modul in care structurile subordonate MAI si-au indeplinit atributiile ce le revin, conform legii, in Piata Victoriei, in momentul in care protestatarii au inceput demontarea schelelor Targului de Craciun. Decizia MAI vine dupa ce primarul Capitalei a acuzat Jandarmeria ca nu si-a facut treaba.