Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a transmis, pe Facebook, un mesaj video de Ziua Nationala, in care spune ca traim o perioada in care drepturile si libertatile cetatenilor sunt amenintate, o perioada in care se pare ca romanii nu-si pot decide singuri viitorul, transmite news.ro.

Tariceanu, mesaj de Ziua NationalaFoto: Captura Facebook

"Sarbatorim ziua de 1 Decembrie amintindu-ne valorile si idealurile pentru care au militat inaintasii nostri in anul 1918: dorinta de libertate, de autodeterminare si de a aduna pe toti romanii sub un singur steag. Astazi, traim o perioada in care drepturile si libertatile cetatenilor sunt amenintate, traim intr-o perioada in care se pare ca romanii nu-si pot singuri decide viitorul.

Sunt convins insa ca vom depasi toate aceste dificultati, asa cum am facut-o si in ultimii 25 de ani, dupa ce am lasat in urma haina grea a comunismului si ne-am pregatit cu totii sa construim o societate mai prospera, o societate mai buna, mai democratica, mai libera. Am reusit prin efoturile depuse de toti romanii sa ducem Romania catre valorile euro-atlantice, catre aderarea la NATO si la UE.

La fel cred si pentru viitor. Cu eforturi pe care le vom face cu totii, vom reusi sa cladim o societate mai buna, mai libera si mai prospera pentru toti romanii. La multi ani, romani! La multi ani, Romania!", spune Tariceanu in mesajul video.

Conform unui anunt al ALDE de joi seara, Calin Popescu Tariceanu se va afla vineri dimineata la sediul partidului - care este chiar langa Arcul de Triumf - si va urmari parada militara din public.