Uniunea Salvati Romania arata, intr-un comunicat, ca "refuza sa accepte ca numele Parlamentului Romaniei sa fie tarat intr-o lupta pentru apararea intereselor personale ale domnilor Dragnea si Tariceanu". USR subliniaza ca "Este inadmisibil ca Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu sa publice comunicate oficiale in numele Parlamentului Romaniei pentru a raspunde comunicatului de ieri al Departamentului de Stat al Statelor Unite cu privire la modificarea legilor justitiei." USR adauga ca "Domnii Dragnea si Tariceanu dau dovada suprema ca au capturat institutiile statului si le folosesc in scopuri personale."

Uniunea Salvati RomaniaFoto: USR

Comunicatul USR:

Domnilor Dragnea si Tariceanu, nu in numele Parlamentului Romaniei!

Uniunea Salvati Romania refuza sa accepte ca numele Parlamentului Romaniei sa fie tarat intr-o lupta pentru apararea intereselor personale ale domnilor Dragnea si Tariceanu.

Este inadmisibil ca Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu sa publice comunicate oficiale in numele Parlamentului Romaniei pentru a raspunde comunicatului de ieri al Departamentului de Stat al Statelor Unite cu privire la modificarea legilor justitiei. Daca cei doi lideri PSD-ALDE vor sa le transmita un raspuns partenerilor strategici ai Romaniei, sunt liberi sa-si exprime pozitiile politice particulare prin comunicate in nume personal.

USR protesteaza fata de modul in care Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, doi politicieni cu probleme penale, isi folosesc functiile de demnitate publica pentru a-si rezolva problemele personale cu justitia si disputele cu partenerii externi care cer explicit Romaniei respectarea principiilor statului de drept, principii pe care USR le sustine cu toata taria. Cu o justitie obedienta si subordonata politicului, PSD-ALDE risca sa scoata Romania din partneriatul transatlantic si european.

¬Domnii Dragnea si Tariceanu confunda Parlamentul cu propriile partide si se substituie institutiei. Nu au dreptul sa vorbeasca in numele intregului Parlament. De fapt, cei doi domni ar trebui sa isi dea demisia de la conducerea celor doua Camere, dupa avertismentele dure pe care partenerii strategici ai Romaniei le-au dat in ultima perioada in legatura cu statul de drept si justitia. Este o dovada in plus ca persoanele cu probleme penale chiar nu au ce cauta in functii publice pentru ca pericliteaza prin interese personale meschine viitorul Romaniei si al cetatenilor ei¬, a declarat Dan Barna, presedintele USR.

Azi, liderii PSD-ALDE au publicat pe site-ul Camerei Deputatilor un comunicat care incepe astfel: "Parlamentul Romaniei a luat act cu neplacuta surprindere de comunicatul emis in data de 27 noiembrie 2017 de catre Departamentul de Stat din Statele Unite ale Americii referitor la dezbaterea privind reforma Justitiei".

Domnii Dragnea si Tariceanu dau dovada suprema ca au capturat institutiile statului si le folosesc in scopuri personale.