Masura fiscala de a trece contributiile de la angajator la angajat promovata anul acesta de PSD-ALDE era critica anul trecut de deputatul social-democrat Florin Iordache, pe cand guvernul Ciolos redactase un proiect de ordonanta care prevedea acelasi lucru. Iordache cataloga proiectul de modificare a Codului fiscal drept o decizie jignitoare pentru angajatii romani, potrivit unei inregistrari video de la un congres PSD din noiembrie 2016, publicat deProfit.ro.

Florin IordacheFoto: Agerpres

Blocul National Sindical a descoperit o inregistrare in care social-democratul Florin Iordache, ulterior ministru al Justitiei si, astazi, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, vorbea, in noiembrie 2016, intr-un congres PSD, despre un proiect de ordonanta de urgenta redactat la nivelul Guvernului Ciolos si care prevedea mutarea aproape integral a contributiilor din sarcina angajatorului in sarcina angajatului. Masura nu a mai fost aprobata de fostul Guvern, dar a dus la semisia secretarului de stat din Finante Gabriel Biris.

"Au scapat "pe surse" un proiect de modificare a Codului Fiscal, prin care urmareau sa transfere in totalitate responsabilitatea finantarii sistemului de securitate sociala de la angajator catre angajat. Din fericire, a fost suficienta revolta publica la acel moment pentru a renunta la aceasta decizie jignitoare pentru angajatii romani", a spus atunci politicianul PSD, Florin Iordache.