Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marti, ca reactie la comunicatul Departamentului de Stat al SUA in care se cere renuntarea la modificarea legilor justitiei, ca "respingerea acestor proiecte de lege este singura solutie, ele nu mai pot fi retrase, conform regulamentului. Este timpul ca parlamentarii puterii sa se trezeasca si sa voteze alaturi de noi pentru respingerea acestor proiecte".

HotNews.roFoto: Hotnews

Ludovic Orban a subliniat ca pozitia lui Catalin Predoiu pe aceasta tema "nu reprezinta pozitia oficiala a partidului. In calitate de presedinte al PNL eu exprim pozitia oficiala a partidului." Catalin Predoiu afirmase, luni seara, ca "Nu pot sa accept tonul pe care Departamentul de Stat vorbeste Romaniei".

"Ceea ce fac astazi Iordache cu Serban Nicolae si cu toti adversarii justitiei independente este un grav atat la adresa democratiei si risca sa scoata Romania de pe harta lumii civilizate. Ne pare rau ca s-a ajuns pana aici. Cei care astazi formeaza nucleul dur al majoritatii parlamentare si nu au alt scop decat sa subordoneze politic justitia. Comunicatul Departamentului de Stat a venit, sunt convins, dupa ce s-a facut uz de toate celelalte canale diplomatice. Faptul ca am ajuns in acest punct, ca punctul de vedere al Administratiei americane sa fie exprimat intr-un comunicat public, inseamna ca suntem in ceasul al 12-lea", a adaugat Ludovic Orban.