Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a avut, marti dimineata, o discutie cu presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, el anuntand ulterior ca urmeaza sa fie exprimata o pozitie publica pe tema mesajului transmis de catre Departamentul de Stat.

Codrin StefanescuFoto: AGERPRES

"A fost o intalnire prieteneasca. (...) A fost o intalnire de dimineata, cu presedintele aliatilor nostri. (...) (Despre mesajul Departamentului de Stat - n.r.) o sa discutam la ora 12,00 si o sa avem o pozitie publica", a afirmat Codrin Stefanescu, dupa ce a iesit din biroul presedintelui Senatului, potrivit Agerpres.

Codrin Stefanescu nu a precizat daca discutia urmeaza sa aiba loc la nivelul PSD sau al coalitiei de guvernare.

Departamentul de Stat al SUA a postat luni pe site-ul institutiei o declaratie oficiala prin care indeamna Romania sa renunte la modificarea legilor justitiei, care, atrag atentia oficialii americani, "afecteaza lupta anticoruptie si independenta judiciara si slabeste statul de drept".

"Statele Unite constata cu ingrijorare ca Parlamentul Romaniei are in vedere modificari legislative care ar putea submina lupta impotriva coruptiei si ar putea slabi independenta judiciara in Romania. Aceasta legislatie, propusa initial de Ministerul Justitiei, ameninta progresul pe care Romania l-a facut in ultimii ani de a construi institutii judiciare puternice, protejate de interventia politica. Indemnam Parlamentul Romaniei sa respinga propunerile care slabesc statul de drept si pun in pericol lupta impotriva coruptiei", se arata in comunicatul Departamentului de Stat american, transmis de Heather Nauert, purtator de cuvant al institutiei.