Deputatul PNL Cezar Preda a declarat luni ca nu Comisia pentru controlul SRI a cerut demisia lui Dumitru Dumbrava din functia de secretar general al Serviciului Roman de Informatii si ca, probabil, aceasta este dorinta presedintelui comisiei, scrie Agerpres.

"Domnul presedinte Manda interpreteaza discutiile din interiorul comisiei cum doreste dansul. Nu e o surpriza. Vreau sa fac doua precizari. Comisia nu a cerut demiterea nimanui, poate aceasta este dorinta domnului Manda. In al doilea rand, domnul Dumbrava nu a afirmat ceea ce domnul Manda a spus ca domnul general Dumbrava a afirmat. Eu cred ca, pana la urma, pentru o buna cunoastere a adevarului, ar fi bine sa desecretizam ceea ce a insemnat audierea domnului Dumbrava. As vrea sa spun un lucru in care eu cred: aceasta comisie nu a functionat cu Putere si Opozitie, niciodata nu a fost instrumentul politic al cuiva, aceasta comisie are obligatia sa asigure legalitatea functionarii acestui serviciu, dar are in acelasi timp obligatia de a proteja serviciul in ceea ce priveste atacul public sau atacul politic" a spus Preda la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca aceasta Comisie pentru controlul SRI nu mai este una "echilibrata si echidistanta".

"O comisie parlamentara poate sa ajunga la aceasta concluzie (de a cere demisia unui ofiter SRI - n.r.) in baza de probe, in baza de documente care atesta ca aceasta activitate a unui cadru de informatii se desfasoara in afara legii. La ora actuala, comisia noastra nu are asemenea elemente. Domnul presedinte Manda a vorbit in numele domniei sale si il rog sa nu mai bage comisia intr-o asemenea ipoteza care nu este reala", a incheiat el.

Presedintele Comisiei pentru controlul activitatii SRI, Claudiu Manda, a anuntat ca membrii acestui for urmeaza sa se intruneasca marti, la ora 11,00, si ca este posibil sa solicite demisia lui Dumitru Dumbrava din functia de secretar general al Serviciului Roman de Informatii.