PNL o va convoca pe Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, in Parlament, urmare a actiunilor Jandarmeriei la protestul de duminica din Bucuresti, scrie News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am luat decizia de a convoca ministrul de Interne, ca urmare a gravelor pericole create de Ministerul de Interne fata de demonstranti", a afirmat presedintele PNL, Ludovic Orban.

Duminica seara, in timpul protestului, mai multi jandarmi calare au incercat sa opreasca extinderea coloanei pe ambele sensuri de mers de pe bulevardul Lascar Catargiu, intrand in multime. Protestatarii au replicat imediat, si dupa cateva minute de imbranceli, jandarmii s-au retras.

Luni, Jandarmeria Romana face precizari "intrucat in spatiul public au aparut discutii referitoare la oportunitatea si legalitatea folosirii jandarmilor calare".

Astfel, Jandarmeria spune ca, in conformitate cu art. 29 din Legea nr. 550/2004 privind organizarea si functionarea institutiei, personalul jandarmeriei poate folosi animalele de serviciu in misiuni, iar scopul cailor prezenti in dispozitiv duminica seara a fost "de a orienta masa de manifestanti pe un singur sens de circulatie".