Secretarul general adjunct al PNL Giurgiu, Ionel Dinu, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca a depus, in nume personal, la Tribunalul Bucuresti o cerere prin care solicita dizolvarea PSD pe cale judecatoreasca pe motiv ca partidul nu si-ar fi respectat programul de guvernare, relateaza Agerpres.

De asemenea, el a argumentat ca un alt motiv pentru care s-a gandit la depunerea acestei cereri este motiunea adoptata de CExN al PSD la Baile Herculane, in urma cu o saptamana, privind existenta "statului paralel".

"Vreau sa va anunt in mod oficial ca astazi am am depus cererea pentru dizolvarea PSD la Tribunalul Bucuresti, cerere care are numarul de inregistrare 44207/ 3/ 2017 din 24 noiembrie 2017 si a fost si repartizata la sectia 5 civila. Motivul care m-a determinat sa depun aceasta cerere de dizolvare a PSD, sincer va spun, a fost intalnirea de la Baile Herculane acolo unde au stabilit printr-o rezolutie, care a fost votata in unanimitate pentru existenta statului paralel. M-am referit la rezolutie pentru ca tine cont, pe undeva, de statutul PSD. Nu cred ca statutul permite ca un for cat ar fi el de tutelar in cadrul partidului sa adopte o asemenea rezolutie spunand ca exista un al doilea stat paralel in statul roman. Daca domnul Dragnea si membrii PSD cunosc acest stat, sa vina cu probe. Am depus cererea, e un semnal de alarma si pentru celelalte partide politice de acum incolo fiindca trebuie sa duca la indeplinire angajamentele din programele de guvernare", a declarat Ionel Dinu.

Reprezentantul PNL Giuriu a mai spus ca el considera ca depunerea acestei cereri de dizolvare a PSD la Tribunalul Bucuresti va fi "un mesaj penetrant" pentru ca politicienii sa inteleaga sa nu mai schimbe "regulile jocului in timpul jocului".