Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune ca nu accepta invitatia Administratiei Prezidentiale de a participa la parada de 1 Decembrie pentru ca nu crede in presedintele Iohannis si ca se va decide la partid unde in tara va merge pentru a asista la ceremonii, relateaza News.ro.

Liviu DragneaFoto: Captura Antena 3

Intrebat, joi, daca va merge la parada de 1 Decembrie, Dragnea a spus ca va merge, probabil unde in tara, urmand ca acest lucru sa fie stabilit la partid, el sustinand ca nu accepta invitatia presedintelui.

"Da, o sa merg la parada (...) Undeva, vedem, o sa discutam la partidssi o sa vedem unde e cel mai bun loc. Nu accept invitatia presedintelui pentru ca nu cred in el", a afirmat Liviu Dragnea.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, referindu-se la faptul ca, spre deosebire de anul trecut, acum i-a invitat la parada de 1 Decembrie si pe Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, ca romanii isi doresc ca in conducerea statului sa existe o buna intelegere.

"Anul trecut, intr-adevar, nu am invitat pe toata lumea fiindca am vrut sa subliniez ca exista oameni care au probleme care, dupa parerea mea, sunt foarte mari, insa am constatat in acelasi timp ca romanii isi doresc ca in conducerea statului sa existe o buna intelegere. Nu intotdeauna este posibila aceasta buna intelegere, dar anul acesta, de Ziua Nationala, am hotarat sa invit oamenii dupa functii, dupa merite. De exemplu, daca cineva a fost ales parlamentar, are un merit ca a convins un numar important de alegatori. Deci, una peste alta, am luat lista de protocol asa cum exista ea si avem o legislatie noua in materie si am invitat pe toata lumea", a declarat Iohannis.

Ministrul Apararii, Mihai Fifor, a declarat, luni, ca in acest an Ministerul Apararii Nationale are un parteneriat cu Administratia Prezidentiala pentru organizarea paradei de 1 Decembrie, invitatiile pentru presedintii Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si Senatului, Calin Popescu Tariceanu, urmand sa fie transmise de Presedintie.

Anul trecut, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu nu au fost invitati nici la parada militara care va fi organizata de Ziua Nationala la Arcul de Triumf, nici la receptia organizata la Palatul Cotroceni, Administratia Prezidentiala comunicand ca nu au fost invitate "persoane cu probleme penale".