Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, ca recentele afirmatii ale presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, despre DNA reprezinta 'o libertate de exprimare'. Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a sesizat, miercuri, CSM, dupa ce Calin Popescu Tariceanu afirmase, in aceeasi zi, ca "DNA este un jalnic instrument politic".

Tudorel ToaderFoto: AGERPRES

Prezent joi la Parlament, Tudorel Toader a fost intrebat de jurnalisti cum vede sesizarea trimisa de sefa Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, la CSM, in care se solicita efectuarea de verificari cu privire la afirmatiile lui Tariceanu care a spus printre altele ca 'DNA a devenit un jalnic instrument politic'.

"Exact cum am vazut si in momentul in care tot la CSM, la Inspectia Judiciara, a fost expediata o alta sesizare cu privire la o declaratie pe care chiar eu am facut-o. Si, daca referitor la mine am spus ca este vorba despre o libertate de exprimare, acelasi lucru il voi spune si cu privire la sesizarea formulata vis-a-vis de presedintele Senatului", a raspuns Toader, potrivit Agerpres.