Niculae Badalau, presedintele executiv al PSD, a afirmat marti ca sintagma "stat paralel si ilegitim", impotriva caruia Comitetul Executiv al PSD a adoptat o rezolutie, este "un pleonasm".

Intrebat in legatura cu aceasta rezolutie votata vineri in unanimitate si daca s-a luat in discutie si cine ar face parte din acest stat paralele, Badalau a raspuns: "Cu mentiunea ca e un pleonasm, nu poate sa fie paralel si sa fie legitim. Nu. Nu am mai discutat asta. Imi cer scuze, o observatie, nu stiu daca e pleonasm, probabil e pleonasm, dar nu am mai discutat niciodata".

In rezolutia citita de secretarul general al partidului, Marian Neacsu, in conferinta de presa de la Baile Herculane, se mentioneaza faptul ca "PSD constata existenta mai multor derapaje in statul de drept" si ca "statul paralele si ilegitim" "foloseste resursele financiare publice si instrumente specifice pentru a intimida, santaja sau indeparta persoane".

Ei mentioneaza si actiuni disimulate "sub asa-numita lupta anticoruptie".

"Statul paralel si ilegitim adopta o conduita anti ntionalista si anticetateaneasca" mai precizeaza rezolutia.

"PSD consata lipsa de reactie a presedintelui romaniei in fata actiunilor neconstitutionale. Tolerand toate aceste abateri grave presedintele Romaniei incalca una dintre principalele sale atributii", se arata in text.

In rezolutie esta laudat si "efortul presei care au dezvaluit abuzurile statului paralel".

"PSD isi manifesta sustinerea totala pentru majoritarea totala PSD ALDE pentru adoptarea legilor justitiei. Pachetul reprezinta singurul instrument legal, demoratic pentru garantarea drepturilor fundamentale", mai spune rezolutia.

Intrebat ulterior de jurnalisti daca PSD ia in considerare si alt demers impotriva presedintelui Klaus Iohannis, presedintele PSD Liviu Dragnea a raspuns ca "aceasta rezolutie nu este indreptata impotriva presedintelui Klaus Iohannis. Nu am luat in calcul, nu luam in calcul".

Citeste aici rezolutia adoptata de PSD (si atasat)