Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat marti, la finalul unei reuniuni a grupurilor parlamentare ale Uniunii, ca maghiarii se vor abtine la motiunea de cenzura depusa de PNL impotriva Guvernului. Hunor a sustinut ca initiatorii demersului nu propun si alternative la guvernarea PSD: nici nume de premier, nici directia in care vor sa duca tara, nici politici publice in sectoarele cele mai importante si nici elementele din programul de guvernare, informeaza news.ro.

Liviu Dragnea si Kelemen Hunor (foto arhiva)Foto: AGERPRES

"Am constatat ca nu exista, la concluzii (in motiunea de cenzura - n. red.), altceva decat deficit 3%, nevoie de transparenta si reducerea birocratiei, dar nu nume de premier, directia in care vor sa duca tara, nu politici publice in sectoarele cele mai importante si nu elementele din programul de guvernare, macar baza pe care se poate construi un program de guvernare", a declarat Kelemen Hunor.

Presedintele UDMR a spus ca in aceste conditii este greu sa sustii o motiune de cenzura, "aproape imposibil".

"Sunt multe lucruri care pot fi criticare, le vom spune, nu putem sti cand va fi dezbaterea, vom fi prezenti la dezbatere, asta este important, fiindca motiunea de cenzura este un instrument extrem de important, indiferent unde stai pe partea celor critica Guvernul sau pe partea coalitiei, dar nu putem sustine motiunea de cenzura, cum nu putem sustine nici in totalitate Guvernul, probabil ca ne vom abtine la vot, asta inseamna ca ambele bile vor fi introduse in urna neagra. Daca pe parcurs se schimba ceva, pana la dezbaterea motiunii de cenzura, nu stim cand se va intampla, va vom anunta", a mai spus Kelemen Hunor.

Motiunea de cenzura depusa de PNL, USR si PMP la finalul saptamanii trecute, intitulata "PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma", a fost citita luni in sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, urmand ca intr-o sedinta ulterioara a conducerii Parlamentului sa fie stabilita si ziua dezbaterii si votului.