Presedintele PNL, Ludovic Orban, a averitzat luni ca are semnale din ce in ce mai serioase ca majoritate PSD - ALDE pregateste suspendarea din functie a presedintelui Klaus Iohannis din dorinta de a-i salva pe Liviu Dragnea si pe Calin Popescu Tariceanu "de consecintele faptelor lor".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Avem semnale din ce in ce mai serioase ca din dorinta disperata de a-i salva pe Dragnea, pe Tariceanu si pe altii lideri PSD de consecintele faptelor lor, majoritatea gaunoasa PSD-ALDE pune la cale procedura de suspendare a presedintelui Iohannis. Obiectivul precis de preluare a interimatului de catre mana stanga a lui Dragnea, domnul Tariceanu, atfel incat sa dea o lovitura impotriva justitiei, care nu le-a iesit nici prin ordonanta 13, nici prin pachetul de legi pe care a batut toba ministrul Justitiei, Toader", a declarat Ludovic Orban, citat de News.ro.

"Teama noastra este ca aceste conduceri toxice care isi imping partidele si parlamentarii spre nicaieri si care duc Romania spre un dezastru nu le mai pasa de imaginea externa a Romaniei, de democratia din Romania, de tot ceea ce inseamna bunul simt si normalitatea si sunt in stare de orice ca sa forteze procedurile care sa le permita sa schimbe din functie procurorii sefi si sa-si promulge modificarile la legile justitiei", a adaugat liderul PNL.

Intrebat care sunt semnalele primite de PNL cu privire la intentia SD si ALDE de a-l suspenda pe seful statului, Orban ca numai cine nu vrea sa le vada nu le vede.

Rezolutia PSD, toate atitudinile care construiesc o motivatie pentru un astfel de demers. Disperarea lui Dragnea si a lui Tariceanu a atins puncte critice si sunt in stare de orice, aproape nu le mai pasa de mersul firesc si normal al democratiei din Romania. PNL ii avertizeaza pe acesti lideri rupti de realitate sa se potoleasca si sa renunte la orice fel de demers care sa afecteze imaginea Romaniei, democratia din Romania si sa afecteze independenta justitiei", a conchis Ludovic Orban.