Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat luni ca in ziua dezbaterii motiunii de cenzura impotriva guvernului Tudose vor fi organizate manifestatii in fiecare capitala de judet si in Bucuresti, la Parlament, potrivit Agerpres.

"Am anuntat public inca de la reuniunea Biroului Executiv de saptamana trecuta ca vom organiza manifestatii in tara in fiecare capitala de judet si, de asemenea, vom organiza manifestatii si in Bucuresti. Cu siguranta, centrul de greutate al manifestatiilor in ziua dezbaterii si votului motiunii va fi Bucurestiul, Parlamentul. Ca atare, vom organiza cu certitudine manifestatii. Singura problema pe care o avem este atitudinea obstructionista a majoritatii care special nu a stabilit un calendar clar al acestei motiuni de cenzura, astfel incat sa ne reduca capacitatea organizatorica. O mobilizare maxima poti sa ai in conditiile in care cat de cat din timp cunosti ora si ziua la care se dezbate motiunea, ori tactica lor este exact aceeasi tactica pe care au aplicat-o si privitor la ziua si ora citirii motiunii", a declarat Orban, dupa Biroul Executiv al PNL.

El a amintit ca PNL a organizat luni manifestatii in toata tara pentru prezentarea motiunii de cenzura.

"Nu intelegem modul in care majoritatea parlamentara considera sa-si bata joc de acest demers democratic al PNL si sustinut de zeci de mii de oameni in toata tara. Dupa cum bine stiti, majoritatea parlamentara a refuzat ca in Birourile Permanente reunite sa se stabileasca ziua si ora la care se dezbate si se voteaza motiunea. Aceeasi majoritate a impus de astazi pe astazi citirea motiunii in plenul Parlamentului, in speranta ca poate poate o sa torpileze toate eforturile organizatorice ale PNL de a prezenta public motiunea in toata tara", a spus Ludovic Orban.