Legile justitiei vor fi dezbatute in sedinta de miercuri a comisiei speciale conduse de deputatul Florin Iordache, iar pana luni au fost depuse la comisie mai multe amendamente, atat de catre asociatii din sistem cat si de cei de la UDMR, deocamdata singurul partid care a formulat amendamente.

Au depus amendamente reprezentanti ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, CSM - cei care au dat aviz negativ pe cele trei proiecte si de la Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania.

Sunt in continuare aseptate amendamente de la Asociatia Procurorilor din Romania si de la Asociatia Magistratilor din Romania, potrivit unor surse parlamentare.

Potrivit fiselor legislative ale celor trei proiecte, pana lunea viitoare, 27 noiembrie, ar trebui depus raportul comisiei speciale. Vezi aici fisa legislativa pentru legea de modificare a legii 304

Proiectele au fost initiate de parlamentarii PSD si ALDE membri in comisie.

Cel mai probabil calendar pentru aceste legi prevede ca pana vineri forma finala a celor trei legi sa iasa din comisia speciala, sa astepte 5 zile la Camera Deputatilor sa primeasca amendamente de la alti deputati, apoi sa revina pentru raport la aceeasi comisie speciala si sa fie votata in plenul Camerei Deputatilor. Aceeasi procedura se va repeta la Senat, camera decizionala, astfel ca la inceputul lunii decembrie sa fie trimise la promulgare.

Descarca proiectul pentru modificarea Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor

Descarca proiectul pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciara

Descarca proiectul pentru modificarea Legii 317/2004 privind CSM