Premierul Mihai Tudose a declarat joi ca nu a vorbit cu presedintele Klaus Iohannis, cu care a spus ca are o relatie institutionala pe care nu a avut motiv sa o activeze. In ceea ce priveste criticile presedintelui fata de modificarile la Codul de Fiscal, premierul a spus ca acesta are propria sa opinie, iar Guvernul are o alta, care "se pare ca este cea buna, fiind confirmata pe rand, atat de sindicate, cat si de patronate", potrivit news.ro.

Intrebat daca a discutat cu presedintele in ultima perioada, Tudose a raspuns: "nu".

La insistentele jurnalistilor conform carora ar fi existat motive pentru a discuta cu seful statului, Codul Fiscal si inclusiv criticile din Raportul MCV, seful Executivului a explicat: "Este o relatie institutionala, deocamdata nu am avut un motiv sa o activam. Domnia sa are parerea sa despre ceea ce inseamna reforma fiscala, noi avem parerea noastra.

El a sustinut ca faptul ca parerea Guvernului este cea buna este confirmat pe rand attat de sidicate, cat si de patronate, "iIn afara de domnul Hossu".

"Eu inteleg ca suntem in acord, domniile lor au spus ca-si manifesta disponibilitatea de a se manifesta sindical, dar nu cei din Educatie, cei din CNSLR Fratia, cei din privat, in relatia cu angajatorul, daca angajatorul nu va respecta ceea ce se poate respecta din acest pachet fiscal", a adaugat premierul.

Si liderul PSD Liviu Dragnea a remarcat ca toate companile au anuntat ca salariile nu vor fi micsorate.

"Cand toate companiile anunta ca salariile nu vor fi micsorate, unele chiar vor creste.... Nu putem iesi, totusi, din manipularea asta? O sa vina 1 ianuarie, o sa vina 1 februarie, or sa vina fluturasii, o sa vina salariile, anunci ce o sa se mai spuna?", a afirmat Dragnea.

La randul sau Tudose a argumentat ca Romania ofera un mediu economic atractiv prin faptul ca sunt in fiecare saptamana investitii straine in Romania.