Motiunea de cenzura trebuie sa stranga opozitia in jurul PNL si sa amplificae sciziunile din PSD, afirma Cristian Busoi, vicepresedinte PNL, intr-un comunicat de presa.

"In primul rand, obiectivul strategic al motiunii este un semnal puternic de oprire a politicilor economice ale Guvernului Dragnea-Tudose. Obiectivul politic maximal care poate fi atins, daca toate fortele politice in afara PSD din Parlament se trezesc si inteleg ca viitorul Romaniei este in pericol, este caderea Guvernului si un prim semnal al fortei politice reale a Opozitiei agregate in jurul PNL.

In acest moment, opozitia anti-PSD este foarte fragmentata, iar dominatia politica a PSD este foarte extinsa, cu mult peste capacitatea PSD de a fi reprezentativ social pentru Romania.

Pentru e echilibra raportul dintre opozitia anti-PSD si PSD, Opozitia trebuie agregata in jurul PNL, iar PSD trebuie adus la ordine, iar fisurarea inevitabila a PSD trebuie incurajata. De la aceasta premisa se poate porni o dezbatere mai larga, inclusiv despre reasezarea politicii romanesti pe o axa mult mai clara si mai echilibrata stanga-dreapta", a afirma Busoi.