Peste 2.500 de tineri social-democrati isi vor alege duminica presedintele pentru urmatorii doi ani, in cadrul unui Congres la care vor rosti discursuri liderii PSD si sunt asteptati tineri de stanga din SUA, din statele UE si din Republica Molodova, scrie News.ro.

Gabriel PetreaFoto: Agerpres

"Sunt asteptati la Congres peste 2500 de tineri din toate judetele tarii, reprezentantii fiind pana la nivelul organizatiilor comunale TSD. Pe toata durata evenimentului, vor lua cuvantul presedintii organizatiilor de tineret, liderii Partidului Social Democrat, precum si invitatii din strainatate", anunta TSD.

La Congresul National TSD sunt asteptati reprezentanti ai tinerilor de stanga din Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii, precum presedintele Tinerilor Democrati Americani, Louis Elrod, presedintele Tinerilor Socialisti Europeni, Joao Duarte Albuquerque, vicepresedintele Uniunii Internationale a Tinerilor Socialisti, Garo Chadoian si presedintele Tineretului Democrat din Republica Moldova, Alexandru Cauia.

In prezent, liderul TSD este Gabriel Petrea, ministru al Dialogului Social. La alegerile de duminica, el va candida pentru un nou mandat.