Parlamentul a decis, marti, numirea lui Bogdan Nicolae Stan, fost presedinte al ANAF demis de Mihai Tudose, si Vasile Gherasim, in functia de consilier de conturi, pentru un mandat de noua ani, la Curtea de Conturi, incepand cu data de 7 noiembrie, potrivit Agerpres.

Bogdan StanFoto: Captura Privesc.eu

Stan a primit 250 voturi "pentru" si 107 "impotriva", in timp ce Vasile Gherasim a avut 245 voturi "pentru" si 112 "contra".

Pentru aceste posturi a mai candidat si Claudia Boghicevici, fost ministru al Muncii in Guvernul Boc si fost deputat PNL, dar aceasta a obtinut 139 voturi "pentru" si 218 "impotriva", neintrunind numarul necesar pentru a fi numita.

Numit in 13 ianuarie acest an presedinte al ANAF, Bogdan Stan a fost demis in 18 iulie, de catre premierul Mihai Tudose, care s-a declarat nemultumit de gradul de colectare. Ulterior, Tudose l-a numit pe Stan intr-o functie de vicepresedinte al ANAF, noteaza News.ro.

Vasile Gherasim a fost membru PSD si PDL, a fost primar al Sectorului 1 si deputat. In 2016 a devenit consilier monitorizare obiective de investitii al primarului general Gabriela Firea.